Arsenal London – Valencia 02.05.

Labdarúgás, csütörtök, 2019 Május 02, UEFA Európa Liga, 21:00

Arsenal az Európa Liga elődöntőjében fogadja otthon a spanyol Valenciát. A házigazda útja a jövő évi Bajnokok Ligájába az Európa Ligán keresztül úgy látszik, hogy valamivel egyszerűbb lehetne. Ugyanis a hazai bajnokságon az utolsó 3 párbaját elveszítette, így 2 körrel a bajnokság vége előtt Chelseare 2 pont hiánya van. Ugyan még elhelyezkedhet a 4. helyen, mert Chelsea ellenfelei nehezebbek, de Arsenal már nem tartja a sorsát a saját kezeiben. Ezért is gondolom, hogy Unai legénysége mindent belead a mérkőzésbe és a visszavágóra egészen jó eredeménnyel fognak majd menni. Arsenal otthon az utolsó 15 párbajából 14 meccsben győzött a hazai és európai versenyekben, 2 gólkülömbséggel verte meg például Chelseat, Tottenhamot, Manchester Unitedet és Napoli is. Arsenal az Európa Liga 1. play-off körében BATE ellen játszott, amikor 1:0 vereséget szenvedett, de otthon fordított a helyzetén és 3:0 győzött. A második play-off körben Rennesben 3:1 vereséget szenvedett, de otthon már 15 perc múlva tudta, hogy tovább jut. A negyeddöntőben Arsenal a nagyon erős Napoli otthon 2:0 megverte, annak ellenére is, hogy Aubameyang nem adott be néhány tuti gólt.

Valencia az Európa Liga selejtezőjében Celtic ellen először 0:2, majd 1:0 győzelmet szerzett, majd Krasnodar ellen először 2:1 győzelem, a visszavágón 1:1 döntetlen. Itt Valencia csak a góljával a 93. percben jutott tovább, amikor Guedes egyenlített. Azonban a negyeddöntőben Valencia könnyedén megbírkózott Villarealôlal, a két meccs végeredménye 5:1 volt. Valencia utolsó találkozója a hazai bajnokságán 0:1 vereség volt Eibar ellen, azt fontos megmondani, hogy Valencia megérdemelten szenvedett vereséget.

Szerintem nem is szükséges sokat gondolkodni a győztesen, Arsenal otthon fantasztikusan erős tud lenni, sokkal erősebb ellenfeleket is meg tud kínozni, mint Valencia. Ezen kívül Unai nagyon jó szakember az Európa Ligára, és nagyon jól ismeri a spanyol ligát. Az erős támadása Aubameyang és Lacazette, ezekhez Ozil, Torreira, Xhaka, Mkhitaryan a pálya többi részein, a minőség itt biztosítva van.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,14

 

Arsenal London – Valencia 02.05. 5.00/5 (100.00%) 1 vote