Akhisar Belediyespor – FC Sevilla 08.11.

Labdarúgás, csütörtök, 2018 November 08, UEFA Európa Liga, 18:55

Az Európa Liga folytatódik a visszavágóival, ahol a J csoportban találkoznak Sevilla a török Akhisaru Belediye csapatával. A török házigazda eddig a számlájára nem írt egy pontot sem, a gólarányuk 1:9. A nyitó találkozóban a stadionján fogadta Krasnodar csapatát és a mérkőzés egyetlen gólját a vendégcsapatból Claesson szerezte a 26. percben, Krasnodar tehát 1:0 győzelmetszerzett. A következő párbajban a csapat Lutych stadionjára utazott. A házigazda a 17. perben vezetésbe jutott Emond góljával. De Akhisar Ayik góljával egyenlíteni tudott. A végső 2:1-re Lutych javára még Djenepo érvényesült a szünetig.

Sevilla, mint egy hagyományos résztvevője az európai versenyeknek, a táblázatába 6 pontot írt 12:3 gólaránnyal. Az első találkozójábanLutych csapatával játszott. Az elején Banega szerzett gólt, majd Lutych egyenlített Djenepo góljával a 39. percben, de Vazquez vissza szerezte Sevillának a vezetést még a félidőig egy góllal a 41. percben. A szünet után ez már csak egyoldalú játék volt Sevilla részéről, a 49. percben Ben Yedder talált a kapuba, később a 70. percben is sikeres volt. A végső 5:1 eredményre a büntető rúgás jeléről  Banega másodszor talált a kapuba. Sevilla váratlan veresége azonnal a második körben jött,amikor Oroszországba utazott. Ugyan vezetésbe jutott, de Krasnodar a párbaj folyamán fordított az álláson, amikor a második félidőben 2 gólt is szerzett, így tehát a mérkőzés 2:1 aránnyal végződött a javukra. Sevilla gólparádéja az utolsóp párbajban érkezett a saját stadionján éppen Akhisar ellen. Már a 9. percben Mesa volt sikeres a góljával és a büntetőről Sarabia. A szünetig  még a vendégek öngólt rúgtak, így pihenni 3:0 állással mentek. A második félidőben is estek a gólok, az 50. percben 4:0 Muriel góljával, a 60. percbenPromes szerzett gólt, 6:0. A 67. percben a végső 6:0-ra Mercado javította az állást.

A leírottakból az derül ki, hogy a minőség egyértelműen a spanyol Sevilla oldalán áll, ez a tapasztalt csapat, amely az egyike a legtapasztaltabb csapatai közé tartozik az európa Ligában, problémamentesen megbírkózik ezzel az ismeretlen török csapattal. Ezen kívül Akhisar otthon a hazai bajnokságban maradásért harcol. Egyáltalán nem sikeres a csapat. Sevillának pedig szüksége van mind a 3 pontra. Ezért harcolni fog.

A  mi tippünk: Sevilla győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,29

 

Akhisar Belediyespor – FC Sevilla 08.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote