W.B.Albion – Newcastle 03.3.

Labdarúgás, kedd, 2020, Március 03, Anglia, FA Cup, 21:00          

West Bromwich Albion két éve kiestek az angol Premier League versenyéből, tavaly nem sikerült neki bejutni ismét, amikor a play-off elődöntőjében fejezte be az útját Aston Villa. De az idén nagyon reményteljesnek tűnik ez a csapat, mivel a versenyét vezeti, 36 kör után a számláján 69 pont van, a gólaránya 64:37. A párbajaiban így átlagban majdnem 3 gól esik. A hazai párbajokban ez az arány még jobb egy kicsit, 18 mérkőzésben 36:23 a gólaránya. Ez azt jelenti, hogy ez a csapat otthon nagyon nyílt játékot játszik. A gólokkal nincsen problémája. Az FA Kupán kiselejtezte két 0:1 gőzelemmel Charltont és az első ligás WHU csapatát is.

Newcastle a Premier Leaguen a 14. helyen áll, ezért elsősorban a támadásuk tehet, amely a bajnokságon a legrosszabb, csak 24 gólt szereztek és 41 gólt kaptak. Ezen a versenyen a Kupán már 4 mérkőzést játszottak le, mivel mindkét párbajukat meg kellett ismételni a döntetlen Bet365 eredmény miatt. A viszavágón Oxford és Rochdale csapatait selejtezte ki. Ezt figyelembe véve, Newcastlenek még nagyon sokat kell majd dolgozni, hogy megtartja magát a bajnokságon,  mivel csak 5 pont előnye van ahoz, hogy bele essen a kieső zónába. A párbajokban idegenben ez a csapat csak kevésbé meggyőző és nem nagyon produktív, 14 mérkőzésből 3-2-9 a mérlege és a gólaránya 12:29, tehát elégé sok gólt kap.

Valószínűleg nem csak az én véleményem szerint, két elégé kiegyensúlyozott csapat találkozik kedden este, persze, enyhén a vendégek lesznek a kiemelt csapat. A mérkőzés szerintem nyílt jellegű lesz, ami azt jelenti, hogy néhány gólt láthatnának a rajongók. Mindkét csapat igyekezni fog, mivel Angliában az FA Kupa nyolcaddöntője nagyon fontos és figyelt verseny, WBA számára ez egy nagy alkalom jó fényben mutatkozni, amikor bejuthat a 8 legjobb csapat közé a versenyben. WBA mivel vezeti a 2. ligát, nagy a reménye vissza térni a Premier League-be, és Newcastle számára egy nagyon jó ellenfél, aki felett esetleg győzni is tudna.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 1,5 gól esik  – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál  1,35

source: uni-ro.com