Rayo Vallecano – FC Sevilla 19.08.

Labdarúgás, vasárnap, 2018, Augusztus 19, Spanyolország, La Liga, 20:15

Sevilla vasárnap 500 km utazik, hogy eljusson az Estadio Teresa Rivero stadionjára Madridba, ahol a házigazdával találkozik. Rayo végre egy év után vissza tér az első ligába, már most rekord számú belépőt adtak el. Hihetetlenül örülnek a Primera Divisionnak, és bár kívűről a klub jól néz ki, de belül nem minden olyan rózsás, mint ahogyan ez látszik. Az első bizonyíték erre az előkészítő, amelyben az utolsó két párbajukat elveszítették anelkül, hogy egyetlen gólt szerztek volna. És nem játszottak nehéz ellenfelekkel. Valladoid ellen, aki szintén a 2. ligából jutott feljebb, ezzel 2:0 vereséget szenvedett, végül Leganes ellen szintén 2:0, aki tavaly a megmentésért játszott. Na és itt van a pénzbüntetésae is, azért, hogy az átlépésekről a harmadik oldallal is alkudoztak, ami tilos. A klub célja megmaradni az első ligában. Pénze nem sok van erősítésekre, ezért Valenciából kölcsönözte Alvaro Medranat. Az évadban már csak meglephetnek, nem lesznek olyan nagy nyomás alatt, de az ellenfele nehéz lesz, utoljára 6 éve verték meg őket.

Sevilla FC sokkal jobban készült fel, 8 párbajból hatot megnyert, 1 döntetlene és 1 veresége van. Benfica győzött Sevilla felett. A Szuperkupán Barcelonával is játszott,  ahol 2:1 vereséget szenvedett Marokkóban. De másképen kiegyensúlyozott játék volt ez, a klub sokat erősített. A kapuban a cseh Vaslík áll, kiváló munkát végzett Barcelona ellen is. Sevilla 7 játékost hozott a csapatához, például André Silva AC Milanoból, vagy Steven N’Zonzi AS Rómából. A vezetőség így mutatja, hogy nagy ambiciói vannak a csapattal ebben az évadban. Jobban szeretnének elhelyezkedni a tábláztaban, mint a tavalyi 6. helyen. Ehez meg van minden feltétele.

Rojiblancos oldalán áll nem cska a játékosok minősége, de a kölcsönös párbajok mérlege is. Sevilla az utolsó 9 párbajban vallecano ellen nem szenvedett vereséget, ezért bízok benne most is, hogy megerősíti most is a jobb formáját és vereség nélkül távozik Madridból.

A  mi tippünk: FC Sevilla győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,56