Viking Stavanger-Rosenborg Trondheim 11.8.

Labdarúgás, csütörtök, 2016  Augusztus 11, Norvégia, Tippeligaen, 19:00

Ma a norvég Tippeligaen, tehát az 1. norvég liga párbajára nézünk, kifejezetten az elhalasztott 17. fordulóra Stavanger és Trondheim között. Viking 18 kör után a táblázatban a 7. helyen van, 30 pontot szerzett, a mérlege 9-3-6, és a gólaránya 20:20. A legutóbbi körben Sogndal stadionján szorosan 2:1 győzött. Trondheim a múlt héten kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, ennek köszönhetően játszani fog az Európa Liga csoport fázisában az osztrák Ausztria Bécs csapatával. Trondheim a hazai versenyen sikeres, a táblázatban az 1. helyen van, mivel a számláján 43 pont van 13-4-1 mérleggelés 41:13 gólaránnyal. Az utolsó körben Lilleström stadionján 4:3 győzelmet arattak.

Mivel a rangadó játszik a gyenge házigazda stadionján, így gólokat fogunk látni. A házigazda a saját rajongói előtt szép fényben akar majd mutatkozni, ezért többet fog támadni, ami víz az erfél malmára, hogy kihasználja az ellenfele nyíltabb stílusú játékát, így a házigazdák a védelemben gyengébbek lesznek, és ez a tény gólhelyzeteket és gólokat hoz a játékba. Trondheim a norvég bajnokságon a legjobb csapat, az egész versenyben a trondheimi csapatnak van a legjobb kádere, és ezt érezni lehet majd a gyepen is. Stavanger, amely otthon igen nyomorúságosan játszik, a mérleglése 3-2-3 hazai pályán, a gólaránya 7:6. Trondheim pedig idegenben 4-4-1 mérleggel és 13:8 gólaránnyal a legjobbak közé tartozik. A két csapat aktuális formája ismét a vendégek javára szól, az utolsó 5 párbajban 3 győzelmet és 2 döntetlent játszottak, 16:6 gólaránynal, míg a házigazdák 2 győzelmükkel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, 5:8 gólaránnyal nem nagyon büszkélkedhetnek.

Az egymásközti párbajok mérlege is csak bizonyítani tudja a feljebb írottat. A mérleg 21-13-9 ismét a vendég csapat javára szól. Ezen túl Stavange csapatában hiányozni fog Ibrahim Abdisalam középpályás, 1314 percet játszott le, 1 gólt szerzett és 5 sárga lapért stoppot kapott. A házigazda oldalán a legtöbb gólt a nigériai Abdullahi  szerezte, 5 alkalommal talált a kapuba, a vendégeknél Gytkjaer Chris 11 alkalommal.

A  mi tippünk:Trondheim győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,00 szorzóval.

Rate the review