Ukrajna – Portugália 14.10.

Labdarúgás, hétfő, 2019, Október 14, EURO 2020, 20:45 

A két ország, Ukrajna és Portugália, mindkét csapat a B csoportban a tovább jutásért harcol, és erre meg is vannak a feltételei. Ez a párbaj Ukrajnán játszódik, és egyi csapat sem nem egyértelmű kiemelt csapat. Portugália fokozatosan kiváló eredményekig jutott el. Nem azt állítom, hogy Portugália győzni fog Ukrajnán, de nem gondolom azt sem, hogy vereséget szenved. Egészen el tudom képzelni az esetleges döntetlen, szerintem mindkét csapatnak ez jó jönne. Ez a döntetlen már Ukrajnának bebiztosítaná a tovább jutását, mivel a harmadik Szerbia már nem fenyegethetné. A portugáloknak is elég lenne már a pont, mivel már csak két könnyebb mérkőzés vár rá. Otthon Litvániával, és Luxemburgban. Hogy miért bízok abban, hogy a portugáloknak nem szabadna vereséget szenvedni? Azért, hogy az első párbajban Portugáliában gólok nélkül végződött a meccs, de a portugálok jobban játszottak.  Merem állítani, hogy az utolsó 10 évben még az ukránok nem voltak olyan nyomásnak kitéve, mint akkor. Az ukránok oldalán óriáso szerencse állt, mert a portugáloknak igazán sok volt az esélyük. De hiába, még Ronaldo sem tudott ezekből gólt nyerni.

Igen, minden mérkőzés más, de a portugálok hónapról hónapra jobb teljesítményeket nyújtanak. Még a selejtező elején a döntetlene után Ukrajnával jött a hazai döntetlene Szerbiával, de ezután már jobb idők jöttek, Szerbiában 4:2 győzelem, Litvániában pedig 5:1. A másik oldalon Ukrajina elégé kínlódott, otthon Luxemburgot csak 1:0 verte meg, Litvánián pedig csak 2:0. A selejtező elején otthon Szerbiát 5:0 verte meg. Így az ukránok a selejtező elején játszottak jól, a portugálok a végén, ebből a táblázat első két helye jutott a cspatoknak. Az első Ukrajina 16 pontot szerzett, a második Portugalka 11 pontot. A külömbség elégé nagy.

Azonban a feljebb írottakkal csak azt gondolom, hogy a portugálok nem szenvedhetnek vereséget, főleg, ott van Ronaldo a csapatnál, valamit kitalálhatna.

A  mi tippünk: POrtugália győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok a Betclic fogadóirodánál 1,68