Szlovénia – Norvégia 16.11.

Labdarúgás, péntek, 2018 November 16, UEFA Nemzetek Ligája, 20:45

Ahogyan a csehek is meggyőződtek arról, bár a norvégok a papíron gyengéknek tűnnek, ez egyáltalán nem igaz. Edenben még egy szoros 2:1 győzelemmel megverték őket nagyon nehéz harcok után, de Norvégiában már csak 1:1 döntetlent tudtak szerezni. Az a tény, hogy Norvégia labdarúgása az utolsó években nagyon felemelkedett, ezt a baráti találkozók is mutatják. Az utolsó baráti találkozóikat megnyerték, három ilyen ellenfele az oroszországi VB résztvevői voltak. Például Ausztrália 4:1 vereséget szenvedett tőlük. Jól boldogultak a Nemzetek Ligáján is, ahol 4 párbajból hármat megnyertek. Norvégia elsősorban Johnsen és  King. Ti támad=oira támaszkodik. Ezeket Henriksen és Berg támogatják. Bár elhiszem, hogy ezek nem túl ismerős nevek számunkra, de az az igazság, hogy a minőségük azért meg van.

Annak ellenére, hogy Szlovénia nem is harcolta át magát a VB pótselejtezőjére, határozottan nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszana. A pótselejtezőért ez a csapat az utolsó pillanatig harcolt. De a párbajában Skóciával csak döntetlent tudott szerezni. Ezen túlmenően Szlovákia megverte Máltát, ami szintén nem paszolt nekik. Mind ennek ellenére azért nem lehet azt állítani, hogy Szlovéniának szégyenkezni kellene azért, hogy hogyan játszott. Határozottan nem, ellenkezőleg. Ami a Nemzetek Ligáját illeti, itt Szlovénia nem tud sikeresnek lenni. Az első 3 párbaját minden alkalommal a legszorosabb eredménnyel veszítették el. Azonban a gólokkal a csapatnak nincsen problémája. Csak az utolsó 5 nemzetközi párbajból négyben tudott gólt szerezni. Szlovénia Sporar tartallékjátékosra támaszkodik, majd Bezjak támadóra és Ilčičre. Ezek a játékosok a támadási agyak Szlovénia nemzeti csapatában.

Ha figyelembe vesszük, hogy milyen csapatok állnak egymással szemben a pályán, akkor azt a lehetőséget választom, hogy mindkét csapat gólt szerez. A győztest nehéz eltalálni, mindkét csapat meglephetne, nehéz megmondani, hogy a szerencse melyik csapat oldalán áll.

A  mi tippnk: minkdét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 2,20

 

Szlovénia – Norvégia 16.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote