Szlovénia – Ciprus 16.10.

Labdarúgás, kedd, 2018 Október 16, UEFA Nemzetek Ligája, 20:45

Bár Szlovénia el sem jutott a pótselejtezőig a VB-re, határozottan nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszott volna. A pótselejtezőért harcolt az utolsó párbajig. De a mérkőzése Skócia ellen csak döntetlennel végződött. Szlovákia megverte Máltát, ami szintén nem paszolt nekik. Ennke ellenére sem nem mondható, hogy Szlovéniának szégyenkezni kellene a játékáért. Határozottan nem, ellenkezőleg. De ami a Nemzetek Ligáját illeti, itt Szlovénia egyáltalán nem sikeres. Mind a három párbaját elveszítette a legszorosabb vereséggel annak ellenére is, hogy némelyik párbajokban, mit otthon Bulgária ellen is 2:1 vereséget szenvedtek, nem voltak ők a rosszabb csapat. Ciprusban 2:1, Norvégiában 1:0 vereséget szenvedtek. Határozottan jobbat érdemeltek volna a teljesítményükért. Szlovénia Sporar tartallékjátékosra támaszkodik, majd Bezjak támadóra és Iličič tartallékosra. Ezek a játékosok a támadás hajtómotora Szlovénia csapatában.

Az ellenfelük Ciprus, egy olyan csapat, amely Európában az átlagon aluli csapatok közé tartozik. Ezt az eredményei is tanusítják. A selejtező mérkőzésekben a VB-re minden csapat megverte, és aki nem szerzett pontokat vele, problémákban volt. Ciprus így csak 10 pontot szerzett, mivel a csoportjában ott volt a gyengécske Gibraltár is. A következő előkészítő párbajokban nem tudott megnyerni egyetlen párbajt sem, olyan csapatokkal sem, mint Grúzia, Örményország, Montenegró, vagy Jordánia. Nem lépett jól a Nemzetek Ligájába sem, amikor az elején Norvégiában 2:0 vereséget szenvedett. Az egész párbajban csak 2 lövést küldött az ellenfelére. Norvégia megérdemelten győzött. A másodikban tudott győzni 8 párbaj után Szlovénia ellen 23:1. A párbaj kiegyensúlyozott volt minden oldalról nézve. Bárki lehetett a győztes, de a szerencse Ciprus oldalán állt. A harmadik párbajban Ciprus Bulgáriában vereséget szenvedett 2:1, tekintettel a párbaj fejleményeire, egészen megérdemelten.

Bízok benne, hogy ezt a párbajt Szlovénia fogja megnyerni, amely kádere azért jobb minőségű, természetesen az oldalán áll a hazai környezet előnye is.

A  mi tippünk: Szlovénia győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,67

 

Szlovénia – Ciprus 16.10. 5.00/5 (100.00%) 1 vote