Szerencsejáték-törvény Svédországban

swedenAz online játékokat világszerte különböző módon szabályozzák. Ezért a különböző országok, államok, vagy akár rémálmok különböző szabályainak és törvényeinek ellenőrzése rémálom lehet. a lejátszani kívánt területekről. Itt a Svenska Online Casino.info-nál egy csomó levelezést kapunk az online kaszinók svéd nyelvű területeken történő használatának jogszerűségéről, főként a “Az illegális itt” stílusban? Hol tudom megnézni? Válaszunk az, hogy elsősorban az online kaszinóval ellenőrizzük, hogy milyen játékokat szeretnél játszani. Ha nem egyértelműen kinyomtatják a kifejezéseket, ellenőrizheti az ügyfélszolgálatot. Több időigényes módja az, hogy lépjen kapcsolatba a saját országában a játékokat szabályozó hatósággal, ha még mindig bizonytalan.

Jogi monopólium
A hatályos jogszabályok értelmében a nem engedélyezett játékszolgáltatások támogatása bűncselekmény. A törvényt 2002-ben hozták létre, hogy online játékokat is magában foglaljanak, elvileg azért, hogy a Svenska Spel számára lehetőséget biztosítson e szolgáltatások nyújtására. A monopólium fenntartásának hagyományos indoklása az, hogy amikor a játékosokat állami monopóliummal játsszák, védik őket a szerencsejátékoktól és az ipartól a pénzmosás és más illegális tevékenységek ellen.

Bár sok szereplőnek végül is célcsoportja van a svéd piacon, az állam bizonyítottan készen áll arra, hogy fellépjen, ahol lehetőségük van. A múltban ez azt jelentette, hogy az újságok főszerkesztőit büntetőeljárás alá vonták, akiknek újságai hirdettek a nem engedélyezett szerencsejáték-üzemeltetőknek.

Svédország virágzó játékipara
Svédország nem hajlandó szabályozni az online játékokat, mintha ironikus lenne, hiszen az ország virágzó, magántulajdonban lévő szerencsejáték-iparának gondolkodik. A figyelemre méltó cégek közé tartoznak az olyan operátorok, mint az Unibet és a Betsson, valamint olyan szoftvercégek, mint a Boss Media és a NetEnt. Bár ez az ország növekvő iparága, ezeknek a vállalatoknak a tevékenysége még mindig nem szabályozott a hazai piacon.

Ez ellentétben áll a www.spelaisverige.com monopóliummal. Több éve küzdenek a jövedelmezőséggel, elsősorban a az engedély túlzottan korlátozó feltételeit. A Svenska Spel vezérigazgatója, Lennart Käll szerint ez lehetetlenné teszi, hogy a vállalat versenyezhessen a szabályozatlan játékosokkal.

Egy hosszú darab maradt
Németországhoz hasonlóan nem valószínű, hogy a közeljövőben az Európai Bizottság által követelt kiterjedt változásokat Svédországban hajtják végre. Mindaddig, amíg ez megtörténik, valószínű, hogy Svédország szembesül az Európai Bírósággal.

Mindazonáltal jelei vannak arra, hogy a svéd politikai pártok hozzászoknak az ország szerencsejáték-piacának a versenyre való nyitásának elképzeléséhez. A legutóbbi példa a kereszténydemokraták, akik korábban ellenezték ezt, de most megváltoztatták véleményüket. A mérsékeltek is kifejezték a svéd játékpiac liberalizációjának jóváhagyását.