Svájc – Belgium 18.11.

Labdarúgás, vasárnap, 2018 November 18, UEFA Nemzetek Ligája, 20:45

Belgium egy olyan ország, amely rendelkezésére állna olyan játékosok, mint Hazard, Mertens, Lukaku, Witsel, Carrasco, Kompany, Courtois és sokan mások. Ezek a játékosk együtt egy olyan nemzeti csapatot alkotnak, amely a legjobbak közé tartozik a világon. És ezt bizonyítják az eredményei is. Az oroszországi VB-én a harmadik helyen végeztek és a Nemzetek Ligáján is nagy önbizalommal kezdtek, ahol a legelején Izland stadionján 0:3 győzelmet szereztek, és ahogyan mutatkozott a mérkőzés, egészen megérdemelten. A játékuk minőségét a Nemzetek Ligája következő mérkőzéseiben is megmutatták, ahol Dvájc ellen 2:1 eredménnyel győztek, majd otthon ismét Izland csapatát 2:0 eredménnyel verték meg. Belgium egyértelműen jobb volt ebben a párbajban. Az egyik esélyt a másik után dolgoztá ki, az ellenfelüket majdnem nem engedték a labdához. Tehát megérdemelt győzelem, és ez is bizonyítja, hogy Belgiumnak milyen erős csapata van.

De az ellenfelük Svájc is egy olyan ország, amely a labdarúgásban az utolsó években nagyon előre haladott. A selejtezőben a VB-re 10 párbajból 9 párbajt megnyertek, így 27 pontot szereztek és nagyon jól boldogultak a versenyen is, ahol egy nagyon erős csoportból harcolták át magukat, itt például Brazilia, Szerbia és Costa-Rica voltak. A nyolcaddöntőben csak Svédország állította meg a csapatot. Ennek ellenére a svájciak  bebizonyították, hogy jelenleg a labdarúgó generációjuk nagyon erős. Ezt a Nemzetek Ligája nyitó párbajában is megmutatták Izland ellen, ezt 6:0 eredménnyel verte meg. Majd jött a vereségük Belgiummal 2:1, de a harmadik párbajukban Izlandban 1:2 győzelmet szereztek. Így meg van az esélyük tovább jutni, de ehez Belgiumot meg kell nekik verni. Ezért támadó jellegű labdarúgást várok.

Ez azonban nehéz lesz, a bukmékerek sem egészen nem ezt feltételezik, biztonságosabb lehetne fogadni a gólok számára. És egyaránt arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. Svájc otthon játszik, nagyon fog harcolni a rajongói előtt, és ki tudja, lehetséges az is, hogy végül győzelmet is szerez.

A  mi tippünk: minkdét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 2,10

 

Svájc – Belgium 18.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote