Strasbourg-Lille13.08.

Labdarúgás, szombat, 2017 Augusztus 13, Franciaország, Ligue 1, 15:00

A francia Ligue 1 második körében vasárnap délután  Strasbourgra vár a párbaj Lille-vel a Stade da ka Meinau-en, az észak-francia városból közel 550 km út vár a déli ellenfeléhez Stradbourgból. Az első kör után a házigazda Racing Strasbourg nem boldogul a legjobban. Mint az első liga újonca azonnal az első párbajt elveszítette Lyonnal, amely problémák nélkül 4:0 vereséget okozott neki. Így Strasbourg az utolsó helyen végzett a táblízatban. Utoljára Strasbourg az első ligában 2007/08 szezonban jelent meg. A csapatot ugyan az 53 éves profi Tierry Laurey vezeti, akivel a vezetőség meghosszabbította a szerződést, de a csapatban csak nehezen találunk egyetlen sztárt is. A bemelegítő párbajokkal ugyan nagyon jól megbírkóztak, 6 párbajban 3 győzelmet és 3 döntetlent szereztek, de sokkal gyengébb ellenfelekkel játszottak, mint akikkel az első legában találkoznak majd.

A Lille-i vendégek a Ligue 1 1. körében nagyon jól léptek ki, augusztus 6.-án Nantest 3:0 –ra verték meg. Egy ilyen kiváló kezdetért Anwar El-Ghazi és Nicolas De Preville támadók és Junior Alonso védő járultak hozzá. Az argentin edző Marcelo Bielsa fiatalította a csapatot egy egész sor tehetséges játékossal (Thiago Maia, Adam Jakubech, Luiz Araujo és mások), a nézőknek támadó játékot ígért és ez az első körben sikerült is. A fiúk tökéletes támadó mérkőzést mutattak be. Anwar El Ghazi a gólja után felejthetetlen pillanatot vitt a játékba, amikor levette a mezét és megmutatta a trikóját felirattal a volt játéktársának Ajaxból, akinek szívritmuszavar miatt tartósan megsérült az agya. Ezért ugyan sárga kártyát kapott, de Lille kéri a kártya megszüntetését.

Ha visszatérünk a 2007/08 szezonhoz, amikor Strasbourg utoljára megjelent a Ligue 1-ben, az ellenfelével Lilleből kétszer találkozott. Először győzelmet szerzett, azután másodszor vereséget szenvedett. Ennek ellenére bízok benne, hogy Lille nem szenved vasárnap vereséget, Strasbourg célja úgy is az lesz az idén, hogy ne essen ki a versenyből.

A  mi tippünk: Lille nem szenved vereséget dupla esélyben – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,29

Strasbourg-Lille13.08. 5.00/5 (100.00%) 1 vote