Strasbourg-FC Zürich 4.7.

Labdarúgás, kedd, 2017  Július 04, klubok baráti találkozója, 19:00

Ebben a párbajban nem várok túl sok gólt, több okból is. Strasbourgh az udén tovább jutott az 1. ligába. Eddig az előkészületeket csak készítik, de még nem játszottak párbajt. Tehát hagyományosan nehéz lábak várhatók  az előkészületből és a nem összhangban zajló játékból. Ěs mind ehez még távozott nekik két kulcsfontosságú támadó, akik a legjobban törekedtek, hogy felemeljék a csapatot, ezek Boutalb és Guillaume, akik együtt majdnem a gólok felét szerezték a ligában a csapatuk számlájára. Sőt, Strasbourgnak szerencséje is volt, mert a 2. liga hihetetlenül kiegyensújzott volt, amikor a külömbség az 1 és 6.-odik hely között csak 3 pont volt.

Zürich szintén visszatér az 1. ligába, mögöttük már két párbaj áll, az elsőben ez a kötelező 5:0 győzelem volt az amatőrök ellen, a másodikat 1:1 döntetlennel játszották Thun ellen. Thun a gyepre néhány kulcsfontosságú játékosa nélkül lépett, például hiányzott a legjobb gólszerzője Sorgič, ezen túlmenően Bernbe távozott tavaly Fassnacht. De még  így is sakkban tartotta Zürichet az első félidőben, amelyen egyrészt megmutatkozott az edzési terhelés, másrészt már az első félórában sérülés miatt két legjobb középpályás távozott a gyepről, Marchesano a közepéről és Schönbächler az oldalról. Thun megérdemelten vezetésbe jutott az első félidőben. A félidőben Thun lehúzta Peyretti középpályást a gyepről, aki a gólt szerezte és ezután már Zürich volt a jobb csapat és a párbaj végéig kiegyenlített. De a játék nem volt nagyon jó, inkább olyan fáradt, a két játékos nélkül kevésbé kreatív.

Strasbourgh nem lesz összejátszva, ki kell békülni nekik a támadó erő hiányzásával, Zürics pedig harcol a játékosai kiesésével. A két említett játékoson kívül még Kemptner, Voser és Aleševič  védők is hiányozni fognak. Visszatér ugyan Dwamena támadó, aki tavaly 16 gólt szerzett, de nála edzés hiányt láthatunk majd, mivel csak most csatlakozott az előkészülethez. Nem szerez a két csapat többet, mint 2,5 gólt.

A  mi tippünk: A két csapat 2,5 gól alatt szerez gólt – a legjobb oddsok a bet365 fogadóirodánál 2,20

Strasbourg-FC Zürich 4.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote