St.Louis-Ottawa 5.1.

Jégkorong, kedd, 2016 Január 05, NHL, 02:05

St. Louis Blues az utolsó szezonokban az egész NHL legjobb csapatai közé tartozik és ezt az idei szezonban is bebizonyították. Eddig nagyon sikeresek, és főleg otthon nagyon jó teljesítményeket adnak elő, amikor az utolsó 5 hazai párbajban négyszer tudtak győzelmet szerezni. Az idei legproduktívabb játékosok a kiváló Tarasenko, a svéd Steen, de a csapatban olyan csillag támadókat találunk, mint Stastny, Backes vagy Berglund, röviden tehát Blues támadó ereje óriási. A védelemben nagyon jól játszik Shattenkirk, és szintén egy kellemes meglepetés Parayko, a kapuban pedig mindent biztosít a negbízható Allen, aki teljesítménye a kapuban a kapusok között a legjobbak közé tartozik. A csapat a Nyugati Konferenciában a 4. helyen van, 50 pontot szerzett, a gólaránya 101:100, 41 párbajban. Az utolsó 5 párbajban otthon 4 győzelem és 1 vereség.

Ottawa Senators eddig az elvárások szerint egy átlagos szezont játszonak, nem sok mindent várnak a csapattól. Siker lesz a play-off, minden tisztelettel, a legmagasabb fokra nem juthatnak . Ottawa elsősorban hazai környezetben sikeres, az ellenfél stadionján az egész NHL legroszabb csapatai közé tartozik. Az utolsó 5 párbajban idegenben mindig vereséget szenvedtek. A csapatot elsődorban az első támadási kialakulat húzza és a legjobb játékos Karlsson, aki már hagyományosan a csapat leproduktívabb játékosa. A csapat a Keleti Konferencia 11. helyét foglalja 42 ponttal, a gólaránya 111:118 , mindez 39 mérkőzésben. Idegenben az utolsó 5 párbajban 5 alkalommal szenvedtek vereséget.

Blues egészen biztosan a rangadók közé tartzozik a Stanley Kupa megszerzésére, és olyan ellenfél, mint Ottawa, amely számára siker lesz a play-off első fordulója is, egész biztosan csak győzelem lehet a végeredmény, főleg ha úgy mint most, saját rajongói előtt. Senators idegenben nagyon sikertelen, a balszerencse áll az oldalán, nem hiszem, hogy az erős Blues stadionján tudna pontokat szerezni. St.Louis megerősíti a favorit szerepét és tarasenkoval az élen egy következő hazai győzelmet írnak a számlájukra.

A mi tippünk: St.Louis győzelme rendes játékidőben – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,88 szorzóval

Rate the review