Shakhtar Donetsk – AS Roma 21.2.

Labdarúgás, szerda, 2018 Február 21, UEFA Bajnokok Ligája, 20:45

Szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője van a programon, benne találkozik Shakhtar Donetsk AS Rómával és mi egy támadó, szép focit várunk gólokkal, ahogyan ezt ez a két csapat tudja. Shakhtar Donetsk a Bajnokok Ligája rendszeres résztvevője és minden évben a hazai bajnoki címért játszik. Az idén vezeti az ukrán bajnokságot és lövöldözi a góljait, mint egy futóövön. A legjobb gólszerzője Ferreyra 15 góllal, Marlos 10, Bernard és Fomin azonosan 5 gólt szereztek. A nyolcaddöntőbe a nehéz csoportjából a 2. helyről jutottak, az ellenfelei voltak Manchester City, Napoli és Feynoord. Éppen a tovább jutása Napoli-n keresztül volt nagy meglepetés. Pénteken Odessával játszottak, benne 5:0 győztek. A csapat verseny találkozóban utoljára tavaly július 22.-én nem szerzett gólt Dynamo Kyjev ellen, azóta minden alkalommal legalább 1 gólt szerzett. A támadási ereje igazán hatalmas, így talán ismét szereznek gólt.

AS Róma is jó szezont él át és a bajnokságon otthon a 3. helyen van. A Bajnokok Ligáján a csoportjában igazán nehéz csoportja volt, benne Chelsea, Atletico Madrid és Karabach voltak az ellenfelei. A csoportból az 1. helyről jutott tovább, ami a számukra nagy siker volt. A csapat legjobb gólszerzője Edin Džeko, aki a bajnokságon már 11 gólt szerzett, mögötte El Shaarawy áll 5 góllal. A hétvégén Udinese-vel játszott idegenben, itt 0:2 aránnyal győzött, azelőtt Beneventot verte meg 5:2 arányban. Az utolsó 20 párbajban idegenben AS 18 esetben legalább 1 gólt szerzett. A csapat támadó jellegű focit játszik, úgy mint a házigazda is. Di Francesco edző úgy irányítja a csapatát, hogy támadó, tetszűs labdarúgást produkáljanak a nézők számára.

Talán támadó jellegű találkozónak leszünk majd tanúi, és ahol sok a támadás, ott rendszerint a gólokból sem nincsen hiány, és ez a labdarúgásban az, amiért a rajongók hajlandóak elmenni a párbajra. Szerintem mindkét csapat legalább 1 gólt szerez a párbajban.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,79

Shakhtar Donetsk – AS Roma 21.2. 5.00/5 (100.00%) 1 vote