Portugália – Svájc 5.6.

Labdarúgás, szerda, 2019 Június 5, UEFA Nemzetek Ligája, 20:45 

A Nemzetek Ligája a következő szakászába jutott ek, ezek az elődöntő mérkőzések, ahol Hollandia áll Anglia ellen és Portugália Svájc ellen. Én most a portugálok mérkőzését elemzem a svájciak ellen. Portugália hazai pályán játszik, Porto stadionján, Estadio do Dragao, amely több, mint 30 ezer nézőt tud fogadni. Ez az egyik legszebb stadionok közé tartozik Portugáliában, és bízok benne, hogy a csapat rajongói támogatják a legénységüket és kiváló hangulatot teremtenek itt. Portugália csak nagyon elvétve szenved otthon vereséget, az utolsó 15 hazai párbajában csak a nagyon erős Hollandiával szenvedett vereséget. A másik ok pedig a házigazda kedvenc játékosa és a nagy sztár Cristiano Ronaldo, aki az egyik rekordot dönti meg a másik után, igazán csak kevés kell ahoz, hogy gólt tudjon szerezni. A portugálok egyértelműen a győzelemért szeretnének csak menni, a nemzeti csapat hivatalos Facebook oldalán is ez áll: A válogatott a Nemzetek Ligája elődöntőjére készül, egyetlen céllal: nyerni! Ott akarunk látni téged a stadionon!

Igen, Portugália a kiemelt csapat, de a svájciak nagyon veszélyesek lehetnek. A csapatban a legjobb játékosai vannak, akik csak elérhetőek voltak. Például Shaqiri Liverpoolból, Xhaka Arsenalból, Drmič M‘gladbachból, Embolo Schalkeból, vagy Seferovič Benficából. Portugália Svájc ellen utoljára a 2018-as VB-én játszott a selejtezőn, otthon 2:0 győzött Portugália, Svájcban a svájciak nyertek szintén 2:0. A selejtezőt a svájciak Grúziában 2:0 győzelemmel kezdték, és otthon egy döntetlennel 3:3 Dánia ellen. Ezért ismét elgondolkodhatunk, hogy igazán Portugália a kiemelt csapat, hogy gondolkodás nélkül a győzelmére fogadhatnánk?

Nem gondolom. Inkább csak a gólok számára fogadjunk, mivel azt hiszem, hogy ez biztonságosabb. Mindkét csapat támadó jellegű, nem szeretne egyikük sem vereséget szenvedni, ezért támadni fognak, és biztosan sikerül nekik egy-egy gólt beadni. Aki ebben bízik, arra is fogadhat, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 1,5 gól esik  – a legjobb oddsok a Betclic fogadóirodánál  1,33