Norrköping – Elfsborg 23.07.

Labdarúgás, hétfő, 2018, Július 23, Svédország, Allsvenskan, 19:00

A svéd Allsvenskan 14. köre hétfőn este Norrköping és Elfsborg párbajával fejeződik be. Míg a házigazda a táblázat élén harcol a bajnoki címért olyan konkurrenseivel, mint AIK Stockholm vagy Hammarby, a vendégek kínlódnak a táblázat alján és a hátukra lihegnek a csapatok, amelyek a kiesés ellen harcolnak. A házigazda Norrkoping hála a VB szünetnek is folytatja a megszokott standart eredményeit, ezek a gólokra gazdagok. Júliusban 1:1 döntetlent játszottak az erős Djurgarden stadionján,és hála Johansson góljának tíz percel a vége előtt otthon Hackent verék meg 2:1 arányban. A csapat jelenleg a második legjobb támadással rendekezik az egész versenyen, több gólt már csak a második Hammarby szerzett, Norrkoping 24 alkalommal volt sikeres 13 párbajban és főként otthon bírkózik meg az ellenfeleivel bravúrosan, ahol 7 párbajban 18 pontot szerzett. Ebből látni a csapatban a harciasságot.

Elfsborg szintén felébredett, május felétől már nem veszített el egy találkozót sem. De ennek ellenére nehéz lesz ismét folytatni a harcokat az európai kupákért, ahová ez  a csapat joggal tartozik, mert a kétségbeestető start a szezon elején még mindig rámutat a megszerzett pontokra a táblázatban. Azonban emlékezzünk arra, hogy Elfsborg is folytatja azt, amitabba hagyott a VB előtt. Nyerni tudott idegenben orebroban 2:1 aránnyal, utoljára otthon szerzett 0:0 döntetlent a második Hammarbyval. Tehát az utolsó 3 párbaját megnyerte, együtt bennük 8 gólt szerzett. Az eddigi 6 párbajában idegenebn 9 pontot szerzett 9:10 gólaránnyal, és ezen a statisztikai adaton is látható, hogy gólokat tudnak szerezni.

A két csapat 2002-óta egészében 20 alkalommal találkozott, és csak 1 párbajban nem tudott Elfsborg gólt szerezni, ami egy igazán kiváló statisztika. A vendégeknek teljes erőben kellene a pályára térni komolyabb vesztességek nélkül. Fogadni ismét nem a győztesre szeretnék, bár a házigazda győzelme talán nem kétséges. Megpróbálnám a gólok számát fogadni, szerintem legalább 1,5 gólt szerez a két csapat.

A  mi tippünk: több mint 1,5 gólt szerez a két csapat a párbajban – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 1,20

 

Norrköping – Elfsborg 23.07. 5.00/5 (100.00%) 1 vote