Newcastle – Burnley 31.01.

Labdarúgás, szerda, 2018 Január 31, Anglia, Premier League, 20:45

A szerdai találkozón Newcastle és Burnley között a fogadást ajánlom kevesebb, mint 2,5 gólra. Mindkét csapat elül nagyon gyenge, és Burnley kiváló védelmével nem igér a párbaj gazdag gól adagot. Newcastle a táblázatban csak a 15. helyen van 23 ponttal 6-5-13 mérleggel és 22:34 gólaránnyal, ami azt jelenti, hogy a kemény harcok közepén áll a megmentésért a bajnokságon.  A támadása így az átlagon aluli csapatok közé tartozik, a 13. helyen van a megszerzett gólokkal, a védelmét elég jónak jelölhetnénk, a 11. helyn van a kapott góloknál. Burnley egy kiváló start után kissé lecsökkent és jelenleg a 8. helyen van 34 ponttal 9-7-8 mérleggel és 19:21 gólaránnyal. A csapat így egy majdnem lehetetlenséget csinált, a táblázat felső részében negatív a gólaránya. Látható, hogy a játékuk egy kiváló védelemen épül, ez a 4. legjobb a bajnokságon. De a támadása katasztrófális, már csak 2 csapat szerzett kevesebb gólt.

Ha összehasonlítjuk a két kádert, Newcastle 4-2-3-1 rendszerrel játszik, elül a két  spanyol Perez és Joselu van, ezeket az ügyes Atsu, vagy a gyors Gale egészíti ki. Hátul Jonjo Shelvey irányítja a játékot, a támadásnak segítenek Yedlin és Manquillo védők. Burnley kádereében nem találunk kiemelkedőbb játékost, de mint egység, a csapat nagyon jól működik. A csapat legjobb gólszerzője Wood, de most talán nem játszik, így az élen Barnest láthatjuk majd. Robbie Brady szintén nem lép gyepre.

Hogy undert fogadjak, két dolog is elvezet ehez, Newcastle fáradtsága és a hiányzó játékosok Burnley csapatnál. Newcastle vasárnap a Kupát játszotta Chelsea-vel, ezt 3:0 veszítette el, még ha egészen 6 játékosa is lépett az alapból a párbajba. Azért azt gondolom, hogy csak 2 nap pihenés után a játékosoknak, mint Shelvey, Gale, Clark, Lascelles vagy Manquillo igazán nehéz dolguk lesz, főként olyan szilárd védelem ellen, mint Burnley-nek van. Clarets csapatánál hiányozni fognak a legjobb gólszerző Wood és Brady, a veszélyes bal lába  fenyegetés minden védelemnek. Így Newcastle csapatának reménye van megtartani a tisazta számlát.

A  mi tippünk: a párbajban kevesebb, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,56

Newcastle – Burnley 31.01. 5.00/5 (100.00%) 1 vote