Monaco – Nice 16.1.

Labdarúgás, kedd, 2018, Január 16, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Monaco jelenleg a táblázatban a 2. helyet foglalja 42 ponttal 13 győzelemért, 3 döntetlenért és 4  vereségért. Továbbá Monaco büszkélkedhet a kiváló mérlegével hazai pályán. Itt csak 1 alkalommal szenvedett vereséget és 1 alkalommal döntetlent szerzett. A többi 8 esetben győzelmet aratott. A hazai párbajok gólaránya 28:9, ez az eredmény arról is beszél, hogy a csapat támaszkodhat a hazai környezetre. Nice vele ellentétben a táblázat 6. helyét foglalja, és a klub biztosan el tudna képzelni magának jobb helyet is a tavalyi kiváló szezon után, amelyet a 3. helyen fejezte be. De Nice elégé jó játéki hangulatban van, mert az utolsó 5 találkozóból csak a pontokat az 1:1 döntetlenért veszítette el Lille-ben. A többi 4 párbajt a csapat megnyerte.  A helyzet idegenben azért egy kicsit más, mert 9 párbajból idegenben csak 3 alkalommal győztek, és ahogyan meg vagyunk győződve róla, Monaco otthon megy, mint egy henger.

Minden rajongó örülhet, mert a csapatba a legnagyobb sztár tért vissza, Mario Balotelli. Ez már az utolsó párbajban játszott egy félórácskát és most úgy néz ki, hogy az alapba kerül be. Egészen azonos helyzetet él át Monaco is, akinek Radamel Falcao tért vissza, gólszerző 15 találattal az idei Ligue 1 szezonjában. A házigazdánál kérdéses Carille, aki egy fontos eleme a hercegi csapat támadásában. Az edző számíthat Lemar-al és Keith-el,akik szintén fontos játékosok a házigazda támadásában. Nice-nek Jallet tér vissza, de kérdés, hogyan tud egy öregebb játékos éles mérkőzésben teljes erővel játszani, vagy nem. Ezt ma megtudjuk.

Mindkét csapat jó támadással rendelkezik, ahol a francia foci nagy támadóit találhatjuk meg. Monaco már nem olyan gól gépezet, mint ahogyan tavaly volt, de 3,3 gól 1 párbajban azért nem rosz eredmény. Nice csapatánal ez 2,7 gól. Nicenek egy kicsit problémái vannak a védelemben, ezért sok gólt kap. A gólaránya 25:29. Monakonak kellene ma jobb fényben mutatkozni hazai környezetben, de másrészt Nice is tud szépen harapni.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,75

Monaco – Nice 16.1. 5.00/5 (100.00%) 1 vote