Marseille – Guingamp 16.09.

Labdarúgás, vasárnap, 2018, Szeptember 16, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Nézzük először a házigazdát. Olympique Marseille 4 kör után a táblázatban az 5. helyen áll. Az utolsó körben Monaco csapatát verte meg idegenben 2:3 eredménnyel. Ebből úgy tűnik, hogy a csapat formája kezd stabilizálódni. És éppen ez volt a probléma, amikor az elején Toulouset 4:0 aránnyal verte meg, majd Nimes csapatával 3:1 vereséget szenvedett, ezután Rennesben 2:0 állásnál csak-csak hogy megmentette a 2:2 végső döntetlent. Ezekre a teljesítményekre Garcia edző azt mondta, hogy a csapatnak nem sikerül megtalálni a megfelelő ritmust. Az utolsó párbajban Monaco ellen a játékosok jó teljesítményt mutattak, a párbajt hosszabbításban döntötték el, ami igen nagy étvágyat ad nekik győzni otthon. Ehez egy ideális ellenfele van, amelyet az utolsó két párbajban 3:0 eredménnyel verte meg. A csapat kulcsfontosságú játékosa Thauvin Florian, aki már 3 gólt szerzett a bajnokságon, Marseille legnagyobb gyengéje Steve Mandandany kapus hiánya lesz, aki sérült. Helyette Yohann Pele áll a kapuba.

EA Guingamp 4 párbaj után az utolsó, 20. helyen áll. Nem szerzett eddig 1 pontot sem. A szezon eleje egyáltalán nem sikerült nekik, az egész bajnokságon a legroszabb labdarúgást mutatták eddig. A csapat ugyanis eddig 4 vereséget szenvedett. Utoljára még Áprilisban nyertek. A csapat legnagyobb problémája a védelem, amely már 10 gólt kapott, ami a bajnokságon a legtöbb. Antoine Kombouaré edző kijelentette, hogy a csapat nem szerezhet pontokat,amikor hátul olyan sebezhetőek. A csapatnak megvannak az ambiciói, de szükséges a nagyobb pontosság és javítani kell a fegyelmet a csapatnál. De most Marseille vár a csapatra, és a vendégekre még hosszú út vár a javulásra, míg a játékuk színvonala emelkedni fog.

Marseille oldalán áll a minőség, tapasztalatok, jóllét, de a kölcsönös párbajok mérlege is. Az eddigi  utolsó10 párbajból Marseilleben, Olympique  8 alkalommal ünnepelte a győzelmet. Ezért most is bízok benne, hogy a jelenleg kínlódó vendégek ezt nem tudják megváltoztatni.

A  mi tippünk: Marseiiel győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,34

 

Marseille – Guingamp 16.09. 5.00/5 (100.00%) 1 vote