Madagaszkár – Nigéria 30.6.

Labdarúgás, vasárnap, 2019, Június 30, Africa Cup of Nations, 18:00             

Az Afrika Nemzetek Kupája a csoportok befejező mérkőzéseibe jutott el, és a B csoportban az első helyért Madagaszkár és Nigéria harcol majd. Madagaszkár a FIFA ranglistáján a 108. helyen áll, a legjobb helyezete a 74. hely volt. De ez még 1992-ben volt, nagyon régen. Tekintettel arra, hogy ez az első résztvétele a csoportok döntőjén az Afrikai Kupán, nagyon jól működött a versenyen. Az első párbajában 2:2 döntetlent szerzett a kiemelt csapattal, Guineával, a másodikban pedig Burundit verte meg 1:0. A játékosai értéke 14 millió euró, és igazán az egész világ versenyeiben játszanak. Jobb csapatokban játszanak például a védők Fontaine Reimsben, Métanire Minnesotában és Morel Lyonban. A középpályások Abel Ludogorec Razgradban, Marco Ilaimaharitra Charleoiban és Raveloson Troyesben. Több játékosuk játszik alacsonyabb francia ligában, de játszanak Tháiföldi, Szaúd-Arábiai, hazai, Egyiptomi, vagy Dél-Afrikai ligákban is.

Nigéria a FIFA ranlistáján a 43. helyen áll, a legmagasabb helyen az 5. helyen állt, de ez is már régen volt, 1994-ben. Érdekes, hogy ez az afrikai nagy csapat ezt a versenyt már 3 alkalommal nyerte meg, de az utolsó kér évadban nem tudta magát kvalifikálni, így a motiváció most világos. A csapatuk teli van érdekes játékosokkal Európából, az értékük 196 millió euró. A kapuban két tapasztalt 30 éves kapus váltakozik majd az afrikai klubokból, ezeket a 20 éves Uzoho egészíti ki La Corunából. A védelemben Omeruo Leganesből, Ekong UdinesebőlBalogun Brightonból, Aina FC Torinoból és két játékos a török bajnokságról állnak rendelkezésre. A pálya közepén a volt Chelsea játékosa áll Obi Mikel, majd Ahmed Musa, CSKA Moszkva volt sztárja, Arsenal játékosa Iwobi, Ndidi Leicesterbőlvagy Etebo Stokeból. A támadásban a tehetséges Osimhen Charleoiból, vagy a tapasztalt Ighalo, aki az angol bajnokságból Kínába ment. Nigéria a versenyen két 1:0 győzelmet szerzett Burundi és Guinea elleni mérkőzéseiben.

Mindkét csapat motivációja óriási, kíváncsi vagyok hogyan végződik az egész, tiszta győzelemre nem merek fogadni, bár Nigéria esélyei szerintem magasabbak.

A  mi tippünk: Nigéria  győzelme döntetlen nélkül  – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál 1,32

Madagaszkár – Nigéria 30.6. 5.00/5 (100.00%) 1 vote