Los Angeles-San Jose 19.4.

Jégkorong, kedd, 2016  Április 19, NHL, 04:30

Lassan elkezdődik az NHL-ben a play-off, amely az idén is jó szórakozást ígér. Az NHL verseny a harcokban a Stanley Cup-ért elégé kiszámíthatatlan, nem kevés meglepetéssel. A két ellenfél sorozata kiegyensújzottlesz, meglehet, hogy csak az utolsó párbaj lesz a döntő. Mindkét csapat az alapversenyen a nyugati konferencia éléhez tartozott, végül csak 2 győzelem, azaz 4 pont külömbség volt a két csapat között. Los Angeles javára szólnak a tapasztalatok a múlt évi play-off versenyekről, amelyekben elsősorban Quick kapus teljesítményeire támaszkodtak, aki az idén is a jobb kapusok közé tartozott. Sharks az idén egy igen vad szezont játszott, sikeresebbek voltak inkább idegenben, mint a hazai közönség előtt. Ezért nem nézem nagy előnynek, hogy Los Angeles optthon kezdi a sorozatát. Ha a támadást hasonlítom össze, valamivel jobban jön ki Sharks csapata, akik több gólt szereztek, a támadást főleg Joe Thorton és Joe Pavelski vezették

Los Angeles csapatában a szlovén Kopitart érdemes megemlíteni, mésképen a támadási erők szétoszlottak a többi játékosok közé. A védelemben megint Kings voltak enyhén jobbak. Az egymásközti párbajokban az idén Sharks volt a jobb, amikor 3 párbajt is megnyert, Los Angeles rendes játékidőben egyet nyert megés még egyet hosszabbítás után. Los Angeles z NHL-ben a jobb csapatok közé tartozik, a csapatuk erős, az utolsó 4 évben 2 alkalommal is megnyerték a Stanley Cup-ot. A játékosai kemény hokit játzsonak, kevesebb góllal is meg tudják nyerni a párbajt. Az ellenfelei nem nagyon szeretik éppen a keménységük miatt.

Ha összefoglaljuk a leírottakot, egy kiegyensújzott párbajt láthat majd a néző, Los Angeles csapatában több a tapasztalat, de ezen kívül már más előnye nincsen, Sharks csapata jó van felállítva, ezért Los Angelesnek sok lesz a munkája, ha meg akarja nyerni a sorozatot. De Sharks még soha sem vitte a sorozatot egészen a győzelemig.

A  mi tippünk: a házigazda győzelme – a legjobb oddsok a Willaim Hill fogadóirodánál 1,49 szorzóval.

Rate the review