Los Angeles FC – Los Angeles Galaxy 27.7.

Labdarúgás, péntek, 2018  Július 27, USA, MLS, 04:30

Az amerikai MLS bajnokságán már 20 kört játszottak le, a 21.-ben egy nagyon érdekes derbit láthatunk. Los Angeles FC egy nagyon fiatal klub, csak 2014-ben volt alapítva, de az idén a játékosai úgy boldogulnak, mint ha már  sokkal tovább létezne a klub. A Nyugati konferenciában 2. helyen van, 35 pontot szereztek és a gólaránya 42:33. nagyon tisztességes teljesítményeket mutatnak, és ami a találkozójukban minden alkalommal majdnem biztos, ezek a gólok. A játékuk nagyon támadó jellegű, sok gólt szereznek, de sokat is kapnak. Hétfőnnem sikerült nekik a párbajuk Minessotában, ahol 1:5arányban verték meg a csapatot. Az utolsó 9 párbajban 3, vagy több gól esett 7 esetben egészen. Együtt a két klub csak 1 párbajt jástzott március végén LA Galaxy stadionján, amikor 4:3 eredménynel végződött a házigazdák javára. Az ellenfél számára a legnagyobb veszély éppen Diamonde és Vela.

LA Galaxy pontosan 20 évvel öregebb klub, mint a riválisa, és éppen 2 hellyel vannak alaccsonyabb helyen a táblázatban. Az idén tehát eddig a 4. helyen vannak 31 pontal és 37:31 gólaránnyal. A csapat legnagyobb játékosa Zlatan Ibrahimovič, aki a csapathoz ebben a szezonban érkezett. Alapvetően minden párbajban gólokat szerez és korán lett a csapat legjobb gólszerzője. Jelenleg a szmláján 12 gól van, de nem csak ez a játékos szerez gólokat a csapatban. Mögötte Kamara van 8 gólall, Alessandrini  Pontius-al 5-5 gólt szerzett. Még Santos és Cole fivérek vannak a csapatnál, ezeknek is tapasztalatai vannak az európai labdarúgással. A csapat oldalán van az óriási támadó erő, de a védelme nem nagyon jó minőségű. Az utolsó 8 párbajában legalább 3, vagy több gól 7 alkalommal esett, átlagban egy párbajra 3,4 a gólok száma.

Támadó jellegű mérkőzést várok, benne sok gólt, mivel agészében az amerikai foci versenyeken általában magasabb a gólok száma, mint az európai versenyeken. Legalább is ezt mutatják a statisztikai adatok, amelyekhez hozzáfértem. De biztosan legalább 2,5 gól esik ebben a párbajban.

A  mi tippünk: több mint 2,5 gólt szerez a két csapat a párbajban – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 1,44

 

Los Angeles FC – Los Angeles Galaxy 27.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote