Liverpool – AS Roma 24.04.

Labdarúgás, kedd, 2018 Április 24, UEFA Bajnokok Ligája, 20:45

A Bajnokok Ligája már az elődöntőjében van, ahol kedden este Liverpool harcol AS Róma ellen. Az első párbajt Angliában játszák az Anfield Road-on, így a házigazda Reds a második találkozóra előnynel szeretne utazni. Nézzünk néhány statisztikai adatot a párbajhoz. AS Róma az utolsó 3 párbaját Liverpoollal a félidőben döntetlen eredménnyel játszotta, de a végén minden alkalommal győzött, minden versenyt beleértve. Liverpool a Bajnokok Ligája utolsó 14 párbajában verhetetlen volt, az utolsó 8 párbajból a versenyen hétben  legalább 3, vagy több gól esett. Bennük  Liverpool  minden alkalommal legalább 2, vagy több gólt szerzett.

Jordan Henderson ismét Liverpool rendelkezésére áll, amikor az utolsó párbajban a versenyen hiányzott, azonnal a helyére sorakozhatna a zálog sor közepén. Roberto Firmino, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren és Alex Oxlade-Chamberlainis vissza térhetnének az alap tizenegyesbe, mivel a hétvégére szabadot kaptak. A rómaiaknál  Diego Perotti vissza tér az első csapathoz az után, hogy három héten át hiányozott a csapatának. A vendégek így a kirándulásuk előtt Anfieldre nagy morális buzdítíst kapnak. Aleksander Kolarov, Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi és Edin Džeko is vissza térnek az alapba az után, hogy a hétvégén kímélve voltak az olasz ligában. Rick Karsdorp és Gregoire Defrelaz egyetlen sérültek a rómaiak oldalán.

Liverpool az utolsó 4 hazai párbajban a Bajnokok Ligáján tiszta számlával végzett, ami a klub eddigi legjobb formája a történelemben. Ellentétben AS Róma, amely a versenyen kétszer az utolsó 3 párbajából idegenben vereséget szenvedett, utoljára Barcelonában 4:1. Liverpool kettőt az utolsó 3 találkozóból elveszített valamilyen olasz klubbal, de kedden elég ereje lesz hogy ezt a mérleget kijavítja és otthon Rómát megveri. A lehető legjobb eredményt szeretné elérni a visszavágóra Rómában.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,51

 

Liverpool – AS Roma 24.04. 5.00/5 (100.00%) 1 vote