Leicester-Everton 29.10.

Labdarúgás, vasárnap, 2017 Október 29, Anglia, Premier League, 17:00

Előttünk áll a már 10. kör az angol Premier League foci bajnokságon. Ma Leicester és Everton párbajára nézünk közelebről.  Leicester a14. helyen van a csak 9 pontjával 2-3-4 mérleggel és 12:14 gólaránynal. Ez átlagban 2,9 gól egy párbajra. A csapatnál befejezte az útját Shakespear edző, aki Ranieri után vette át a csapatot. Shakespear egy tapasztalatlan edző volt, ezért csak az idő kérdése volt, hogy mikor kovetkeznek be a negatív erfedményei olyan mértékben, amikor ez már a csapat számára elviselhetetlen lesz. A helyére Claude Pulis állt, aki a csapatnak új arcot szeretne beolvasztani, amellyel sikereket ünnepelhetne. Leicester a múlt körben képes volt megverni Swanseát a pályájukon 1:2 arányban és minden rajongója azt reméli, hogy ez segít nekik felemelni a csapatot. A csapat számára nagyon fontos Jamie Vardy, aki a présével az ellenfél felében képes kiharcolni egy csomó labdát.

Everton a jelenlegi szezonban nagyon kínlódik és koeman edző erre ráfizetett a távozásával. Ideiglenesen Unsworth edző helyettesíti, míg a csapat megfelelő pótlást talál. Everton a kieső 18. helyen van a táblázatban. A számláján 8 pont van és a csapat mérlege 2-2-5. A gólaránya 7:18, tehát két gólt kaptak átlagban egy párbajban. A gólok átlaga egészében 2,8. Everton a múlt körben Arsenalt vendégelte, amikor végül is 2:5 győzelemmel távoztak a vendégek. Idegenben a csapat sorsa nem volt kíméletes, mert fokozatosan manchester City, Chelsea, Manchester United és végül Brighton stadionjaira utazott. Ebbe a párbajba az edző távozása után Everton új motivációval mehet.

Ahogyan ez szokásos, az edző kidobása után, akivel a csapat nem volt sikeres, a csapatok gyakran emelkedni kezdenek az eredményeivel és ezt már Leicester jelezte is a győzelmével Swansea pályáján. Elvárom tehát, hogy Everton is felemelkedik. De vitatlanul Leicester van nagyobb előnyben, akik otthon játszanak és már van győzelem a számlájukon. Minden esetre leicester már elkezdte az útját felfelé és Everton, ha nem akar majd megmentéssel foglalkozni, szintén győzni fog akarni. Tehát a motiváció megvan mindkét oldalon, ezért több gólt is várok.

A  mi tippünk: legalább 2,5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,00

Leicester-Everton 29.10. 5.00/5 (100.00%) 1 vote