Kanada – USA 21.05.

Jégkorong, kedd, 2019  Május 21, VB 2019, 20:15

Kanada és az USA utolsó csoportos mérkőzésében az A csoportban döntődik el a sorrend és az, hogy ki kivel megy a negyeddöntőbe. A mérkőzésnek nincsen kiemelt csapata, a bukmékerek talán Kanada csapatát tartják inkább a győztesnek, mint az USA-t. Mindkét csapat szép, támadó jellegű jégkorongot játszik, mindkét csapat inkább előre tolakodik, mint hogy hátul védene. A kölcsönös párbajok eredményei is azt mutatják, hogy nem nagyon nézik a védelem szükségét. Mindegyik mérkőzésben legalább 5 gól esett, töbször 6, vagy 7 is. Az első mérkőzései nem sikerültek egyik csapatnak sem a VB-én, Kanada Finnországgal veszített, USA Szlovákiával. Ezután már ez jobb volt, bár még Kanada csak az utolsó másodpercben lötte be nagyon nagy szerencsével a 6.-ik gólját Szlovákiának, így 6:5 volt a végeredmény. USA pedig hosszabbításban győzött Finnországgal, majd Nagy Britanniával is

Kanada a legnagyobb sztárjait otthon hagyta, de így is sok jó játékosa játszik a csapatában, például a támadók Marchessault, Strome, Stone, Couturier, Turris, Mantha. A minőség óriási. USA támadóiból megemlíteném Patrick Kanet Chicagoból, de más játékosok is említésre méltók, mint például Larkin, DeBrincat, Gaudreau, Eichel, Van Riemsdyk. Az amerikai csapatot elégémegkínozta Németország, csak örülhet az 1:3 győzelmének.

Ettől a párbajtól inkább sok akciót várok a kapuk előtt, dinamikus jégkorong mérkőzést sok –sok személyes párbajjal, és természetesen, ezzel sok gól is jár. Hogy igazán milyen formában vannak a kanadai játékosok, vagy hogy az amerikaiak tényleg lazán veszik ezt a bajnokságot, ez a mérkőzés minden megmutat. Az első perctől játszani kell, nem szabad várakozni semmire, mert aki az első gólt beadja, az már lovon lesz és  tolakodni fog előre. Ez a tengerentúli derbi döntő lesz mindkét csapat számára, biztosan sok lesz a gól, szerintem mindkét csapat legalább 2-2 gólt szerez, mivel valakinek győzni kell, én nem merem megjósolni, hogy ki lesz a szerencsésebb csapat, a gólok számára fogadok.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 4,5 gól esik  – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál  1,24

 

Kanada – USA 21.05. 5.00/5 (100.00%) 1 vote