Kalju-Videoton 13.7.

Labdarúgás, csütörtök, 2017  Július 13, UEFA Európa Liga-elődöntő, 18:15

Vár ránk ma koraeste az Európa Liga selejtezőjének a második köre, ahol szerintem két külömböző csapat találkozik. Videoton a múlt szezonban a második lett Honvéd után, amikor az utolsó körben ez a két csapat a derbin játszott a bajnoki címért.  Végül Videoton nem bírta a menetet és 0:1 eredménnyel a második helyen végzett. De itt az új szezon, a csapatnak megmaradtak a fontos játékosai, hiszen 90% a csapatnak az eredeti a tavalyi szezonhoz képest. Az első körben Videoton átment a Máltai Balzan csapatán, amikor az első párbajt 2:0 nyerte meg, a másodikban pedig őrizte a mérkőzést, amely végül 3:3 döntetlennel végződött. Videoton a hazai bajnokságon egészen sok gólt szerzett, a múlt szezonban például 66 –ot, ez átlagban két gól egy párbajban. Például a nemrégi baráti találkozón Pakssal szintén 3 gólt láthattak a nézők, 2:1 volt ugyanis a végeredmény Paks javára.

Kalju egy észt csapat, amely minőségileg csak a harmadik helyen van a hazai bajnokságban. És, persze, az észt bajnoksáot nem lehet összehasonlítani a magyar bajnokság csúcsával. A bajnokság Észtországban, ahol a házigazda játszik, javában folyik és Kalju már 18 párbajt játszott le, amelyekben 48 gólt szerzett. Ez átlagban 3 gól egy párbajban. Ugyanakkor 19 gólt kapott, ami egy gól minden párbajban. Az Észtországi ligán elég sok gól esik, mert nem nagyon jó védenek az észt csapatok. Az utolsó körben Tornshavnot selejtezték ki, amikor mindkét párbajban 2:1 volt a végeredmény, mindkétszer Kalju javára. Kalju a Feroer-szigeteken keresztül jutott tovább.

A két csapat még a történelemben soha sem nem találkozott, ezért nehéz megmondani, hogyan fejlődik a párbaj. A papíron Videoton a jobb csapat, ezért a bukmékerek is a szorzókat ehez igazították. A győztesen kívül lehet még egy fogadást kötni, még pedig a gólok számára, szerintem legalább 3 gólt láthatnak majd a rajongók a mai mérkőzésen.

A  mi tippünk: Videoton  győzelme – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,73

source: http://bet-stavky.com/bet365-bonus

Rate the review