Horvátország – Görögország 09.11.

Labdarúgás, csütörtök, 2017  November 09, World Cup 2018 pót-selejtező, 20:45

Horvátország nem jut a 2018-asi VB-re közvetlenül, így a pótselejtezőben harcolnia kell Görögország ellen. Ha egyáltalán Horvátország valamiben jó, ez a védelem.  Ugyanis 10 selejtező párbajban csak 4 gólt kaptak. A horvátok mesterek a labda tartásban, igazán nagyon hoyyzú ideig tudják maguknak megtartani ezt. A kapuban Subasic Monakóból áll és a védelem bőven válogathat a játékosok között, mint például Vido Kijevből, Vrsaljko A. Madridból, Lovren Liverpoolból, Strinic Samptdoriából, ezek mind a nagyon szilárd védelem garanciái. Természetesen, Horvátország elül is nagyon erős, de jelenleg egy kis habozás van itt, Modric Realban is egy kicsit mint ha kiesett volna a formából, szintén Rakitič sem nem éli a legjobb időszakát, a kérdés, milyen fényben mutatkoznak majd Mandzukic vagy persic az élen. Horvátország az utolsó párbajokban kínlódott és ha nem lett volna az utolsó sikeres párbajuk Ukrajnával, akkor nem jutnának be a pótselejtezőbe.

Görögország a csoportjában szintén a 2. helyen végzett és bejutottak a pótselejtezőbe.A csoportjukban szinte biztos volt az, hogy közvetlenül nem jutnak tovább, hiszen Belgium jelenleg Görögország lehetőségein túl van. Mindnesetre görögország és a védelme ez is már egy régi nóta, 10 kvalifikálási párbajban csak 6 gólt kaptak. Görögország védelmébenszintén tapasztalt játékosokat találhatunk, akik főleg a Bundesligában játszanak és a minőségük határozottan nagyon jó szinten van. Görögország a taltika mestere, ezt már néhányszor megmutatta. A csapatuk nem olyan sztárokkal teli, de a fegyelmük példátlan. Főleg a védelmükre támaszkodnak, bízok benne, hogy nem kapnak sok gólt.

Az első párbajt senki sem akarja majd elveszíteni egy olyan eredménnyel, amely már az első párbajban döntene a visszavágóról is. A horvátok nem engedhetik meg maguknak, hogy gólokat kapjanak, ellenkezőleg a görögök pedig egy ésszerű eredményt akarnak majd a visszavágóra, mert otthon a lehetetlent is megpróbálják. Ha a görögökről az a mondás, hogy jó a védelmük, akkor a horvátoknak még jobb. Meglepne, ha egy gólok lövöldözése várna ránk, inkább várható a várakozás kevés góllal.

A  mi tippünk: kevesebb, mint 2,5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,61

Horvátország – Görögország 09.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote