Hogyan válasszunk fogadóirodát?

martingale fogadasTalálkozott-e már valaha olyan jellegű tanácsokkal, melyek garantált nyereménnyel kecsegtetnek kaszinó játékok és sportfogadás során? És bár részben van benne igazság, mégis átverésről beszélhetünk, vagy jobban mondva félrevezető információkról, melyeknek fő célja a szerző meggazdagodása. Nyerni ugyan nem lehetetlen dolog, de előbb vagy utóbb mindenkinek le kell szállnia a lóról. Mi szerintük a nyereség kulcsa?

A kapott tanács nem más, mint a híres Martingale rendszer egyik változata. Eredetileg egy Rulett rendszerről van szó, melynek lényege, hogy minden elvesztett fogadás után addig kell megduplázni a tétet, amíg nem nyer. Elméletileg ez tényleg legyőzhetetlen stratégia, de van benne egy bökkenő. A tétek folyamatos megduplázása exponenciálisan növekszik, ami hamarosan csődbe juttathatja a játékost.

Ezen felül Rulett esetén a kaszinó megszabja a tét felső határát, így a tét állandó megduplázása még akkor sem lehetséges, ha van rá pénze. Ha eléri a határértéket, csak nagy szerencsével lábalhat ki a veszteségekből.  Honlapunkon már háromszor teszteltük a Martingale rendszer működését, melynek eredményei az odds fogadásokra is vonatkoztathatóak.

El kell azonban ismerni a szerzők találékonyságát – a Rulettel kapcsolatos jó tanácsok már elcsépeltek, a sportfogadásokon való meggazdagodás gondolata azonban nagyon is korszerű dolog.

Ezek szerint választania kéne két olyan csapat közötti jégkorong- vagy labdarúgó mérkőzést, melyek esetében az eredmény rég volt döntetlen, és erre fogadni. Ha véletlenül nem jönne össze, akkor legközelebb ismét fogadni a döntetlenre, de ezúttal megkettőzni a tétet.  Egyszer biztosan sikerül. Ez jellegzetesen a Martingale módszer változata.

Labdarúgás és jégkorong mérkőzés terén kötött fogadások kedvezőbbnek tűnnek, hiszen a szorzók magasak, általában 3 és több. Kezdők kedvéért, az esetleges nyeremény a tét szorzóval való szorzatának értéke. Rulettnél, ahol a Martingale rendszert a leggyakrabban alkalmazzák, a kifizetési arány feketére vagy pirosra való fogadás esetén a tét kétszerese.

Tudatosítani kell azonban, hogy a döntetlen valószínűsége foci vagy jégkorong mérkőzés esetén sokkal alacsonyabb. Elmondható, hogy minél magasabb a fogadási szorzó, a fogadóiroda bukmékere annál kisebb esélyt lát arra, hogy a mérkőzés ilyen eredménnyel végződjön.

A döntetlenre sokáig várhatna, és, mint már említettük, a tét megduplázása geometrikusan nő. Ez a Martingale rendszer hátulütője. Számoljunk együt. Tételezzük fel, hogy kezdetben 3000 Ft tesz fel valamilyen mérkőzésre.  Amennyiben számításai nem válnak be, a következő tét 6000 Ft, majd 12000 Ft, 24000 Ft stb. Ha mondjuk 8-szor egymás után vesztene (nem találná el a mérkőzés eredményét), a 9. körben már 1554000 Ft lenne a tét, és ami ezzel jár, a vesztesége is.  Ha kezdetben még nagyobb összeggel kezdene, a végösszeg is arányosan nagyobb lenne.

Sportmérkőzések során döntetlenre való fogadással a Martingale szabály szerint ugyan lehet nyerni is, de ez egy nagyon kockázatos, bizonytalan és kiszámíthatlan stratégiája a meggazdagodásnak. Inkább az ellentétje szokott megvalósulni. A sikertelen széria hamar bekövetkezhet, és a lelkesedés elkeseredésbe csaphat át.

Ez a kockázata a Martingale rendszernek, melynek alapja a vesztett tétek megkétszerezése. Még bizarrabb ötletnek tűnik ezt a stratégiát a 10 lottó esetén alkalmazni. Figyelmét felkeltheti továbbá egy olyan cikk is, amely arról számol be, hogyan lehet “garantáltan” nyerni Rulettet játszva.

Lehet, hogy már feltette magának a kérdést, egyesek miért is szolgálnak ennyi jó tanáccsal? A válasz egyszerű: mert anyagi érdekeik ezt diktálják. Általában rögtön az elején egy olyan online kaszinóban vagy fogadóirodában ajánlanak regisztrálást, ahol províziót kapnak minden új tag után. Ezzel egyébként nincs is baj, a marketingből és reklámból származó jövedelem teljesen jogos (a honlapok üzemeltetőinek gyakran ez az egyetlen jövedelmük), a baj csak ott kezdődik, ha garantált nyerési módszerek mögé rejtőzve jelenik meg.

Van azonban egy módja annak, hogyan lehet a fogadóirodáktól legálisan pénzt szerezni.  Ez a módszer azonban sem nem garantált, sem nem egyszerű, ezen felül kemény munkát és nagy erőfeszítést követel. A módszer a következő: folyamatosan foglalkozni a fogadásokkal és megtalálni a fogadási lehetőségeket. Habár a bukmékerek általában jól végzik munkájukat, ők is csak emberek, így megtörténhet, hogy némely fogadási eseményt túlbecsülnek vagy alábecsülnek. Bukmékerek mellett szól továbbá az is (a fogadókkal szemben), hogy a szorzókat saját árrésük értékével csökkentik. Ennek ellenére egy kitűnő játékosnak sikerül megtalálnia a tengernyi fogadási lehetőség között a megfelelő mérkőzéseket, és pénzt csikarnia a bukmékerektől.

Rate the review