Finnország-Izland 2.9.

Labdarúgás, szombat, 2017  Szeptember 2, World Cup 2018 kvalifikálás, 20:45

Ha ránézek Finnország játékosaira, akiknek már nincsen esélyük tovább jutni, akkor izlandra kell fogadnom, amely az első helyért harcol. És még hozzá szép szorzóval, amely szerintem nem sokáig marad ilyen magas értékben és csökkenni fog. Finnország, a házigazda, eddig 6 párbajban csak egyetlen pontot szerzett, amikor otthon 1:1 döntetlent játszott a gyenge Koszovóval. A házigazdák edzője Markku Kanerva egy egész sor újonc játékost jelölt, és azok a játékosok, akik a következő kvalifikálási időszakban léphetnének a játékba, mert ez a válogatott, amely a tovább jutásért játszik a legközelebbi bajnokságra, igen csak gyenge és az eredmények ezt meg is mutatták. Maga az edző jelentette ki, hogy a csapata szerezhetne még pontokat, de hiányoznak nekik a tapasztalatok és egyes helyzetekben a minőség is. Finnországnak tehát egy pontja van a csoportban és szörnyű 4:10 gólaránya.

Ellenkezőleg, a vendég csapat, amely kiválóan mutatkozott be a tavaly EB-én, a csoportban nagyon jól boldogul. Izlandnak eddig 13 pont van a számláján és 9:6 a gólaránya. A pontszáma azonos, mint az első Horvátországnak, úgy hogy Izland egy nagyon fontos párbajt játszik, azért az edző a legjobb játékosit állítja a gyepre. És ezek a fiúk egyáltalán nem rosz választék, hiszen például Gylfi Sigurðssont, Gunnarssont, Halfredssont, Finnbogasont, vagy Ingasont láthatjuk majd játszani. Izland játékosai, most nagyon jó minőségűek, ezt láthattuk is, utoljára például az erős Horvátországot verték meg 1:0 és azelőtt Írországban is győztek. A két utolsó kölcsönös mérkőzés mindkét esetben Izland győzelmével végződött.

A házigazda ebben a találkozóban nem lesz a legerősebb felállításában, látszó lesz az, hogy a csapat nem lesz összhangban, ez amjd tükröződik a pályán is. Izland mindig azonos felállításban játszik, a játékosai jó minőségű versenyekben játszanak, és nagy a lelkesedés a csapatban. Szüksége van a győzelemre, és úgy vélem, hogy Finnországban megszerzi a következő értékes három pontját.

A  mi tippünk: Izland győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 2,00

Finnország-Izland 2.9. 5.00/5 (100.00%) 2 votes