FC Sevilla-La Coruňa 2.12.

Labdarúgás, szombat, 2017, December 2, Spanyolország, La Liga, 18:30

Számomra a hétvégén talán ez a legjobb tuti meccs. FC Sevilla vendégli a stadionján La Coruna csapatát. FC Sevilla egy hagyományos spanyol klub, amely a táblázat éléért harcol, ezzel rendszeresen a részvétel az európai kupákban is hozzá tartozik. Néhányszor megnyerték már az Európa Kupát, de az idén  Bajnokok Ligáján játszanak. A káderük értéke 229 millió euró. A legismertebb játékosok közé tartoznak a kapus Sergio Rico, védők Kjaer, Escudero, Lenglet, középpályások N´Zonzi, Geis, Banega, Kroh-Dehli, Vasquez, Ganso, és szélső játékosok, illetve támadók Muriel, Jesus Navas, Correa, Ben Yedder, Sarabia vagy Nolito. A hazai bajnokságon eddig az 5. helyen vannak 8-1-4 mérleggel. Hagyományosan erősek hazai pályán, ahol a legnagyobb favoritokat is meg tudják kínozni, mint Real Madrid, vagy Barcelona. Ebben a szezonban a hazai mérlegük 5-1-0. A Bajnokok Ligájában a csoport fázisban vannak, ahol az utolsó párbaj előtt állnak a 2., tovább jutó helyen.

Deportivo La Coruna ugyan híres spanyol csapat, de a jelene már nem olyan sikeres. A visszatérésa a 2. ligából csak a 4. szezonjukat játszák, a kéderük értéke 83 millió euró. Jó a minősége a két kapusnak, Tyton és Pantilimon-nak. A védelemben már nem találunk olyan minőséget, említsük meg Schart és Juanfranat, sérülés miatt kiestek Sidnei, Arribas és Luisinho. A pálya közepén Celso Borges, Guilherme vagy Valverde találhatóak. A támadásban és a széleken Lucas Peréz, Andone, Cartabria vagy Lopéz vannak. A táblázstban 3-3-7 mérleggel a 17. helyen vannak, az ellenfeleinél a mérlege 1-2-3. La Coruna visszatérése után az 1. ligába a csapatok 10 párbajt játszottak egymás között és Sevilla nézőpontjából a mérleg 6-4-0.

Sevilla meg tud azért lepni, mint például Liverpoolal 3:3 döntetlent szereztek, amikor a félidőben 0:3 vesztességben voltak. A teljesítményük mind ha növekedne, ezért talán nem nagyon kockázatos a fogadás a győzelmére, bár, sokszor ráfizettem a spanyol liga kiszámíthatatlanságára, szívem szerint, nem szeretek ezekre fogadni. De ez a párbaj nagyon meggyőzőnek mutatkozik.

A  mi tippünk: Sevilla győzelme – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,45

FC Sevilla-La Coruňa 2.12. 5.00/5 (100.00%) 1 vote