FC Porto – Liverpool 14.2.

Labdarúgás, szerda, 2018 Február 14, UEFA Bajnokok Ligája, 20:45

A Bajnokok Ligája szerdai találkozóján Porto és Liverpool között Reds csapatára ajánlatos fogadni a fogadásban döntetlen nélkül, a döntetlen esetében a tét vissza jár. Liverpool az idén idegenben igazán kiválóan játszik és a minőségileg roszabb Porto ellen a győzelem után nyúlhatna. Nézzük a két csapat útját a nyolcaddöntőbe. Porto a G csoportból a 2. helyről jutott tovább, amikor a Bajnokok  Ligája idei meglepetés után helyezkedett el, Besiktas után a konkurrensei előtt Lipcséből és Monakóból. Porto mérlege a csoportban 3-1-2 volt és a gólaránya 15:10. A hazai bajnokságon a portugál csapat sikeres, jelenleg vezeti a táblázatot 17-4-0 mérleggel és 55 ponttal a számláján. Liverpool az E csoport 1. helyéről jutott tovább, ahol kielőzte Sevillát, Spartak Moszkvát és Maribort, a mérlege 3-3-0 volt és a gólaránya 23:6. A hazai bajnokságon szintén jól megy a dolga, jelenleg a nehéz konkurrensei között a Premier League 3. helyén van.

Porto ugyan dominál a gyengébb portugál bajnokságon, említésre méltó játékosai Marega és Aboubakar támadók, ezek közösen 31 gólt szereztek,  Brahimi és Telles gondoskodnak leggyakrabban a helyzetek teremtéséről. Liverpoolnál  Firmino, Mané és Salah állnak a támadásban, ezeket támogatják Can, Henderson, és Wijnaldum. A védelemben az új Van Dijk áll, aki Southamptonból lépett át.

A találkozóban Liverpoolnak hiszek, két okból is. Az első a káder minősége, és a második a csapat sikeressége idegenben, ahol igazán nagy teljesítményeket tud mutatni. Reds támaszkodhat a kreatív és gyors támadására, amely az idén már 61 gólt szerzett, ebből 34 gólt idegenben, itt 2,43 gól az átlaga 1 párbajban és a mérlege itt 8-3-3. Portonak nincsenek emberei ahoz, hogy kivéggye az olyan játékosokat, mint Mané, Salah és Firmino, a védelemben erősebb ellenfelekkel kínlódik. A csoportjában Porrto 5-ben a 6 találkozóból gólt kaptak, együtt 10 gólt, ez nem jó bizonyítvány. Reds jó minőségű támadóival szemben nem sokl esélye les a védelmének.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,68

FC Porto – Liverpool 14.2. 5.00/5 (100.00%) 1 vote