FC Köbenhavn-Aalborg 15.7.

Labdarúgás,szombat, 2017 Július 15, Dánia, Superliga, 16:00

A dán Superliga elején választottam a párbajt az első körben FC Köbenhavn és Aslborg között. Köbenhavn ismét oda tért vissza, ahová tartozik. A legsikeresebb dán csapat néhány éve egy kicsit tapogatózott, de ismét az első helyen szokott meggyökerezni. A múlt szezonban Dániában nem volt konkurrense. Az idei szezonban is a dán óriás klub sikeresen lépett, amikor sikeres volt Szlovákiában Zsolna ellen és 3:1 győzött. De Koppenhágában a nyáron mégis csak egy kicsit változott a káder, a távozások súlytották az alapcsapatot is – Augustinsson (Werder Bremen), Zanka Jorgensen (Huddersfiled), Cornelius (Atalanta). De ez annak a bizonyítéka, hogy a múlt szezon kivételes volt. Ami az erősítéseket illeti, a legnagyobb Pierre Begntsson, több éves tapasztalataival a német Bundesligából. Érdemes említeni a Ciprusi Sotiriout APOEL Nikóziából. A többiekből, akik már néhány éve együtt vannak, nevezzük meg Olsent, Ankersent, Kuskot, Gregušt, Santandert, Kvistet, vagy Verbićet. Koppenhága egyértelmű prioritása eljutni a Bajnokok Ligájába, de természetesen, a dán liga indulása is fontos a versenybe.

Ellentétben Aalborg örült, hogy tavaly egyáltalán nem esett ki a legmagasabb versenyből. Ebből a tekintetből csökkenésről van szó, mert Aalborg meg volt szokva harcolni az előfordulókban az Európa Ligáért. És most sem lesz ez másképen, még a télen elveszítette a kameruni Basoggogát, Tottenhamból érkezik egy fiatal Szlovák lesniak és Koppenhágából Jores Okore. A csapatban még ott van Jakub Sylvester, de nem folytatja tovább Thomas Enevoldsen a klubban, aki egyike a legismertekből volt  múlt szezonban. De marad Rasmus Wurtz, aki tapasztalt középpályás.

FC Koppenhága lesz a favorit minden párbajban a dán bajnokságon, talán csak Brondby ellen ez nem lesz ilyen egyértelmű, ezért a szezon elején indokolt kihasználni a jobb szorzókat. Bízok benne, hogy a 3 pont a fővárosban marad.

A  mi tippünk: Koppenhága  győzelme – a legjobb oddsok a Bet 365 fogadóirodánál 1,50

Rate the review