FC Barcelona – Girona 23.09.

Labdarúgás, vasárnap, 2018, Szeptember 23, Spanyolország, La Liga, 20:45

A spanyol La Liga vasárnap az 5. fordulóját játsza, benne Barcelona is találkozik Gironával. A katalán házigazda az utolsó időben hihetetlenül kiválóak, elsősorbana támadó trió Messi-Suarez-Dembelé ragyognak és sok gólt szereznek. Az új évadban már közösen 17 gólt szereztek. A tartalléksorból Rakitič, Malcolm és Couthino támogatják. Barcelona Cembele gyógyulásától úgy működik, mint egy jól megkent gépezet. Az utolsó 6 párbajában nem veszített 1 pontot sem, mivel 21 gólt szerzett bennük és a gólok  átlagos száma eléri a 3,5 gólt 1 találkozón. Az utolsó párbajában otthon PSV csapatát semmisítette meg 4:0 eredménnyel, aki eddig nem veszített egy pontot sem és aki vezeti az Eredivisiet 21:3 gólaránnyal. Mellesleg, ebben a párbajban Leo Messi hattricket szerzett, így ő lett a Bajnokok Ligája legjobb játékosa, ami a hattrickek számát  illeti. A csapat teljesítményei otthon még jobbak, és egyáltalán nem különleges, ha akár 3 gólt is szereznek. Az említett PSV-n kívül otthon Huescat 8:2, Alavest 3:0, Boca Juniorsot 3:0, vagy az erős Sevillát 2:1 aránnyal verték meg.

Girona sem él roszz időszakot. Tavaly még újonc volt, és otthon és idegenben is Atléticoval döntetlent szerzett, Reallal otthon 2:1 győzelmet szerzett. Az utolsó 6 párbajából csak kettőt veszítettek el.  Említésreméltóa hazai veresége Reallal 1:4, de a győzelme is az előkészítőben Tottenhamma, amely 4:1 győzelemmel végződött Girona javára. Persze, Gironát messziről sem nem lehet egyenrangúan venni Barcalonával, erről a kölcsönös mérkőzések is  tanúskodnak. Utoljára Camp Nouról 6:1 vereséggel távoztak, azelőtt othon 0:3 vereséget szenvedtek.  Barcelona pályáján egy óriási henger van, amikor az egész támadás óriási lelkesedéssel és formával játszik.

Azért úgy gondolom, hogy ismétlődni fog az utolsó látogatás forgatókönyve Camp Nouiról, és Girona ismét kikap. Bár a csapata tapasztaltabb, mint tavaly volt, mégis csak a győzelemre nem gondolhat. Főleg akkor, amikor a hátsó soraiban problémái vannak a tapasztaltabb ellenfelekkel.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 3,5 gól esik  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,60

 

FC Barcelona – Girona 23.09. 5.00/5 (100.00%) 1 vote