FC Barcelona-FC Sevilla 22.5.

Labdarúgás, vasárnap, 2016  Május 22, Spanyolország, Copa del Rey, 21:30

Vár ránk a spanyol kupa döntője, amely Copa del Rey néven ismert, ebben FC Barcelona találkozik FC Sevilla csapatával.  A döntő párbaj Atlético Madrid stadionján játszódik, és a párbaj rangadója egyértelműen FC Barcelona.  Ez a szezon a csapat számára sikeresnek mondható, bár a kiselejtezése a Bajnokok Ligájáról nagy csalódás volt mindenki számára. De a katalán csapat megvédte a bajnoki címet a Primera Divisionban, és most a csapat Leo Messi körül esélyt kapott a „double”-re. Bátran meg lehet említeni, hogy Barcelona az idei szezonban a Copa del Rey versenyén úgy átment, mint kés a vajban, amikor áttekintéssel az úton a döntőig kiselejtezte Villanovense csapatát a tizenhatoddöntőben, Espanyolt a nyolcaddöntőben, Bilbaot a negyeddöntőben, és Valenciát az elődöntőben. FC Sevilla idáig fokozatosan Logrones, Betis, Mirandes és Celta Vigon keresztül jutott egészen ide. Barcelonának tehát nehezebb ellenfelei voltak, de ami Sevillát illeti, megkell említeni, hogy a hazai kupán gólt csak Celta Vigotól kapottaz elődöntőben.

Sevilla szerdán még FC Liverpoollal találkozott szerdán az Európa Liga döntőjén, ezt a párbajt Baselben játszották, Sevilla 1:3 nyerte meg a meccset. Ezért vasárnap egy kicsit fáradtak lehetnek, mint fizikailag, úgy lelkileg is. Ezért is a bukmékerek inkább Barcelonát favorizálják. Sevilla a Primera Divisionbancsak a 7. helyen végzett, amivel tulajdonképpen megerősítette a résztvételét a jövő évi európai kupákban, amelyet a hazai kupával is bebiztosította.Az esetleges fényes győzelem esetében az Európai Ligán a jövő szezonban közvetlen bejut a Bajnokok Ligájára is. Most már teljesen öszpontosíthat a vasárnapi párbajra Barcelona ellen.

A két csapat egymásközti párbajai a még mindig jelenlegi szezonban kiegyensújzottak. A Primera Divisionban először Sevilla nyert otthon 2:1, azután Barcelona otthon szintén 2:1. A két csapat a Szuper Kupán is találkozott, ahol Barcelonavolt a győztes, 5:4 volt a végeredmény, de csak a hosszabbítás után.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,28 szorzóval.

Rate the review