Everton – Tottenham 23.12.

Labdarúgás, vasárnap, 2018, December 23, Anglia, Premier League, 17:00

Everton egy olyan csapat, amely rajongói nem panaszkodhatnak az idei szezonban arra, hogy problémái lennének a támadással. Eddig majdnem minden alkalommal az ellenfeleinek tudtak legalább 1 gólt rúgni, még a legerősebbek ellen is az angol bajnokságon, amit bebizonyítottak az utolsó bajnoki párbajban Manchester City stadionján is, ahol ismét sikerült nekik gólt szerezni. Ezért nem is csoda, hogy az angol bajnokság táblázatában jelenleg a szép 8. helyen állnak. Everton elősorban Theo Walcott támadóra támaszkodik. Jelenleg jó formában vannak  a brazil támadója Richarlison  és Calvert-Lewin középpályás is. Elsősorban nekik a köszönet azért, hogy ez az angol egységmár eddig 23 gólt tudott szerezni. Everton egy jó minőségű csapat, és ez hazai pályán duplán is érvényes, mivel 9 hazai párbajban csak 1 találkozót veszített el. Az utolsó 4 körben csak 2 pontot szereztek, ezért a pontokra nagy szüksége van. Szerintem a párbaj kiegyensúlyozott lesz, ezért talán lehetne arra is fogadni, hogy a házigazda nem szenved vereséget.

Tottenham élen a sztár támadójával Harry Kanevel eddig majdnem minden ellenfele ellen legalább 1 gólt tudott szerezni. A támadaó erejét bebizonyította az utolsó Kupa párbajában is Arsenal ellen, amely csapapot 2:0 eredménnyel verte meg. Összességében ez a londoni egység az utolsó tíz párbajából 8 alkalommal győztes volt. Az, hogy Tottenham legerősebb fegyvere elősorban a támadás, megmutatta ez az angol csapat a Bajnokok Ligája alapcsoportjaiban is, ahol 9 gólt szerzett. Minden ellenfelével tudott gólt szerezni, még az erős Barcelonával is. Éppen vele szerzett 1:1 döntetlent, ami Tottenham számára biztosította a tovább jutását a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligáján. Azonban meg kell említeni, hogy a múlt héten alíg-alíg verte meg a gyengécske Burnleyt egy góllal a hosszabbításban.

Fogadni ismét arra fogok, hogy mindkét csapat gólt szerez, ismét csak tekintettel arra, hogy a csapatok támadó jellegű labdarúgást játszanak.

A  mi tippünk: minkdét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,62

 

Everton – Tottenham 23.12. 5.00/5 (100.00%) 1 vote