Dortmund – Freiburg 01.12.

Labdarúgás, szombat, 2018, December 01, Németország, Bundesliga, 15:30

Dortmund eljutott egészen a táblázat elejére, ahol 4 pont előnye van a többiek előtt, így nagy nyugalomban játszhat, ez a pályán is tükröződik. A csapat 12 párbajban 30 pontot szerzett. A játékuk támadó jellegű, megvan a csapatnak minden, ami csak elképzelhető, hogy egy jó csapatnak kell lenni. Jól működik a védelme és a támadása is, amit bizonyít a gólaránya, ez 35:13. A legjobb támadás és a második legjobb védelem az egész Bundesliga versenyben Lipcse után. Otthon még az idén nem találtak hódítóra, és már találkoztak Bayrnel is, vagy például Atletico Madriddal, amely csapatot kileckézték 4:0 formájában. Az utolsó 6 párbajukban 18 gólt szereztek, ami pontosan 3 gól egy párbajban átlagban. Erről elsősorban a három támadó Alcácer – Reus – és az évad felfedezése Sancho gondoskodnak, együtt már 21 gólt szereztek, ezeket főként Sancho készíti elő. Nem beszélve arról, hogy teltház előtt jástzanak majd, ez nagyon buzdítani tudja a játékosokat.

Szombaton Freiburgot fogadják a pályájukon, ez a csapat a 11. helyen áll 14 ponttal és 16:20 gólaránnyal. Idegenben a hatodik legroszabb csapat, mert 5 párbaból idegenben csak 5 pontot hoztak haza és a gólaránya itt 7:10 volt. Az utolsó kiutazásából az Allianz Arénában Bayern ellen nagy nehezen kiharcoltak 1 pontot az 1:1 döntetlenből. Freiburg az egész párbajban csak 1 alkalommal lőtt a kapura, ez a 89. percben történt, és ez lett az egyenlítő gól az 1:1 végeredményre. Ellenkezőleg, Bayern óriási számú esélyeket teremtett, de ezeket nem használta ki. Freiburg soraiban nem találunk nagy sztárokat, és jelenleg 7 játékosa gyengélkedik, és hogy ez ne legyen még kevés, Dortmund nem éppen a legkedveltebb ellenfeleihez tartozik, mivel 2009 óta 8 párbajt játszott Dortmundban, ezekből csak 1 pontot tudott szerezni.

Hasonló hangulatban játszódik a szombati párbaj is, Dortmund ellenőrzi a helyzetet a pályán és a nem túl jó minőségű Freiburg védelmében hiányokat talál, ezeket kihasználja, nem úgy, mint a kínlódó Bayern. A Signal Iduna Prkban már 9 párbajban nem történt meg, hogy kevesebb, mint 3 gól esett, most sem lesz ez másképen.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 2,5 gól esik  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,57

 

Dortmund – Freiburg 01.12. 5.00/5 (100.00%) 1 vote