Deportivo La Coruna – Valencia 13.01.

Labdarúgás, szombat, 2017, Január 13, Spanyolország, La Liga, 20:45

Deportivo szorosan a kieső zóna felett kuporog, de volt ez már rosszabb is, de aránylag nemrégen megverték Leganes csapatát és most Villareal stadionján egy értékes pontot a döntetlenért. Mégis Galiciában nem lesz  víg hangulat. Hiányoznak a pontok és a védelem viszonylag lyukas. Elül a dolgok nem állnak olyan rosszul, de Deportivonak van a legroszabb védelme az egész spanyol bajnokságon. Talán már csak az utolsó Las Palmas áll ezzel rosszabbul. Pedig a kádere sem nem a legroszabb. Arsenaltól tért vissza Lucas, jól mutatkozik a román Andone, Celso Borges és hátul Fabian Schar vagy Sidnei. Az én nézőpontomból Depúortivo biztosan nem egy kiesni méltó csapat. A másik oldalon a pszichika nagy szerepet játszik, és ha a klubot elhagyja a szerencse, bármelyik klub számára ez nagy katasztrófa.

Ellenkezőleg, nagy nyugalomban van Valencia. Ugyan most néhányszor megbotlottak, de eddig a bajnokságon csak Barcelona és Atlético Madrid jobbak. Karácsony előtt autóbalesete volt a sikeres edzőnek Marcelino Garcia Toralnak, de most már rendben van és továbra is edzheti a csapatot. Simone Zaza-nak kellene vissza térni a büntetése után, szintén Montoyának is. Ha belenézünk a káderbe, akkor a kapuban a brazil Neto áll, előtte Gayá, Garay vagy Gabriel Paulista, Dani Parejo, Guedes és Kondogbia, és a támadásban Zaza mellett leggyakrabban Rodrigo, esetleg Santi Mina. Marcelino rendelkezésére jó minőségű csapat áll, az idén van itt az ideje, hogy Valencia vissza térjen az európai kupákba. Már csak elzavarni a válság megjelenését, mert az utolsó 5 prbajból 3-at elveszítettek. De utoljára Gironát verték meg, ami egy fontos győzelem volt, és amely a csapatban mindenkit egy kicsit megyugtatott.

Idegenben játszani egy kicsit kellemetlen, de ha Valencia vissza akar térni a Kupákba, hasonló párbajokat nem szabad neki legalább is elveszíteni. A házigazdák az idén csak 4 alkalommal győztek, és remélem, hogy ez a mérleg eltart még a párbaj után Valenciával is.

A  mi tippünk: Valencia nem szenved vereséget dupla esélyben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,41

Deportivo La Coruna – Valencia 13.01. 5.00/5 (100.00%) 1 vote