Ciprus – Bosznia-Hercegovina 31.8.

Labdarúgás, csütörtök, 2017  Augusztus 31, World Cup 2018 kvalifikálás, 20:45

Csütörtökön megindulnak ismét a selejtező mérkőzések a 2018-asi VB-re Oroszországba, most a párbajt választottam Ciprus és Bosznia-Hercegovina között elemezni. Ciprussal kezdeném, bár a klubok jelentős minőséggel mutatkoznak, ez nem a ciprusiaknak köszönhető. Ez az idegen játékosoknak köszönhető. Ciprus, mint nemzeti csapat, jóval lemarad. A csoportban a 4. helyen vannak Bosznia mögött, erre a csapatra 4 pont vesztessége van. De a külömbség sokkal, de sokkal nagyobb. Ciprus ugyanis már 2 alkalommal játszott Gigraltárral és 1 alkalommal észtországgal, ami általában 9 pontot jelentene, de Ciprus csak hét pontot szerzett. Ezen túlmenően, a gyenge Gibraltárral sem volt ez séta. Gibraltáron Ciprus csak 1:2 arányban tudtak győzni, otthon 3:1 győzelmet szereztek. Észtországban 0:0 döntetlent, míg az észtek már-már a győzelemért nyújtották a kezeit. Másképen világos vereségek Belgiummal 0:3 és Görögországban és Bosniában egyaránt 2:0. Főleg Boszniában volt ez kíméletes 2:0, mert Bosznia volt a dominánsabb, a lövések aránya 26:3 volt.

Bosznia 11 pontot szerzett. Kivéve a párbajt Belgiummal, amely 4:0 végződött, és ahol a belgák megmutatták, hogy rendkívül fejlettek, Bosznia volt a jobb csapat. Világosan egyértelmű győzelem Észtországgal 5:0, 5:0 Gibraltárral, két döntetlen Görögországgal. A hazai párbajában a görögökkel Boszniának kellett volna győzni. A görögök ne is lőttek a kapura, az gy pontért utaztak. No és természetesen a győzelmük Ciprussal.

Bosznia-Hercegovina Ciprusra mint kiemelt csapat repül, nehéz megmondani, hogy jogosan-e, mivel a 11 pontból 10 pontot otthon szereztek. Idegenből csak 1 pontja van remiért Görögországban. Ciprusnak még mndig meg van a reménye, hogy tovább harcolhat, így nehéz megmondani, ki lesz a győztes. Mindenesetre, a vendégeknek nagyon nehéz lesz a dolguk. Bosznia tele van nagy nevekkel, de Ciprus otthon nemjátszik rosszul. Szerintem mindkét csapat nagyon igyekezni fog.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,10

Ciprus – Bosznia-Hercegovina 31.8. 5.00/5 (100.00%) 1 vote