Chelsea-Manchester City 30.9.

Labdarúgás, szombat, 2017 Szeptember 30, Anglia, Premier League, 18:30

A szombat esti Premier league slágere Chelsea párbaja lesz Manchester City ellen. Ez a találkozó bárhogyan végződhet, így nem is fogok fogadni a győztesre, hanem a gólok számára. Chelsea a bajnokságon a nem túl magabiztos rajt után, amikor 2:3 vereséget szenvedett Burnley ellen, egészen jó focit kezdett játszani és jelenleg kiváló formában van. A mérlege a bajnokságon 4-1-1 és a gólaránya 12:5. Ez a 3. helyre elég, sikeresek a Bajnokok Ligáján is, amikor 6:0 verték neg Karabacht és szerdán 1:2 Atletivo Madridot is egy nehéz párbajban. Citizens pedig a m,ásodik szezonjukban Guardiola kiváló vezetése alatt egy egyedülálló szezon kezdetet élt át, amikor a bajnokságot 6 párbaj után vezeti 16 ponttal 21:2 gólaránnyal. A Bajnokok Ligáján 6 pontjuk van két párbajból és a gólarányuk 6:0.

Ha összehasonlítjuk a két csapat legénységét, City csapata rendkívül erős a támadásban, Guardiola választhat több lehetől is, G. Jesus, S. Aguero, ezeket David Silva, Kevin De Bruyne és Raheem Sterling egészítik ki, esetleg az új erő Bernardo Silva is. Nyáron a védelem is erősített, a széleken Mendy Monakóból és Walker Tottenhamból. De lehetséges, hogy Mendy nem is lép gyepre, mivel sérülése van. Chelsea legénysége a tavalyi bajnoki szezon után csak alig-alig változott, amikor Costa támadót Morato helyettesítette Realból, és Matičet Bakayoko Monakóból. Mindkét játékos eddig kiváló teljesítményeket mutat, Morata a bajnokságon 6 gólt szerzett, Bakayoko segített erősíteni a csapatot Kante mellett. Fontos hír az, hogy Hazard, aki kulcsfontosságú a csapatnak, visszatér és így ismét teremti majd a helyzeteket.

A statisztikákból látható, hogy a bajnokságon Citizens párbajaiban 3,8 gól esik egy párbajban, Chelsea párbajaiban ez 2,8. Kölcsönös párbajokban egy kicsit óvatossabbak leszünk, de itt is igaz, hogy az erős támadásokat a két csapatnál csak nehezen lehet majd fékelni. Egy aktív, szép focit láthatunk sok akcióval, és remélem, hogy sok góllal is. Ezért fogadok a gólokra.

A  mi tippünk: A két csapat legalább 2,5 gólt szerez – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,80

Chelsea-Manchester City 30.9. 5.00/5 (100.00%) 1 vote