Brighton – Liverpool 12.01.

Labdarúgás, szombat, 2019, Január 12, Anglia, Premier League, 16:00

Szombaton délután az angol Premier League 22. körében találkoznak többek között Brighton és Liverpool. Több csapat a szünetben a két kör között játszott az FA Kupán, vagy a Carabao Kupán. Brighton a Premier Leaguen  jelenleg a 13. helyen áll 26 ponttal 7 győzelmeért és 5 döntetlenért, veresége 9 volt.  A csapat gólaránya 24:29. A csapat észrevehetően otthon sikeresebb, ahol 18 pontot szedegetett össze, idegenben tehát csak 8 pontot szerzett. Utoljára a csapat otthon győzött, amikor megbírkózott Evertonnal 1:0 eredménnyel. Az utolsó körben West Ham ellen lépett a gyepre idegenben és ebből egy nagyon jó 2:2 döntetlent bányászott ki. A házigazda Ryan nélkül lép a gyepre, bizonytalan Jahanbakhsh visszatérése is. A legveszélyesebb játékosa Murray 8 góllal, majd a leggyakrabban Bissoum lövi ki a labdát, 1,9 lövése van minden 90 percben átlagban. A legtöbb gólpasz March számláján van, 1 gólt szerzett, 5 gólra passzolt.

Liverpool a táblázat élén áll 54 ponttal, a csapat a Premier League utolsó körében szerezte az évad első vereségét, és az első párbaját, amelyben több, mint 1 gólt kapott. Reds ugyanis Manchester City stadionjára utazott. A helyzete a táblázatban olyan volt, hogy a győzelem esetében Liverpool 10 pont előnyben lehetett volna. Azonban a helyzet az, hogy jelenleg már csak 4 pont előnyük van. Így a rohanásban a bajnoki címért ismét teljes gázzal kell neki üzemelni. Ezt a német stratég Jurgen Klopp is nagyon jól tudja, aki a legénységét ismét a győzelem hullámán szeretné látni. A vendégek Matipo nélkül érkezik, aki eddig 1 gólt szerzett, Gomez indulása kérdéses. Csak a rend miatt, Liverpool 54 pontot szerzett eddig 17-3-1 a mérlege, a gólaránya 49:10.  Idegenben a mérlege 8-2-1, a gólaránya 22:7 és 26 pontot szerzett. A döntetlenei Chelseaval és Arsenallal volt.

Liverpool semmit sem hagyhat a véletlenre, az utolsó veresége után ismét győzni kellene neki, Brighton stadionján ez egyáltalán nem lesz egyszerű, mivel otthon a csapat sikeres. A jó minőség egyértelműen a vendégek oldalán áll, ezért bízok benne, hogy a vendégek lesznek azok, akik megszerzik a 3 pontot.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,32

 

Brighton – Liverpool 12.01. 5.00/5 (100.00%) 1 vote