Bilbao-Gijon 29.1.

Labdarúgás, vasárnap, 2017, Januárr 29, Spanyolország, La Liga, 18:30

A spanyol bajnokág 20. korében Athletic Bilbao vendégli a stadionján Sporting Gijon csapatát. Közvetlenül nem egy óriás harcol az outsider ellen, de Bilbao határozottan az egyike a jobb spanyol klubokból, amit a spanyol labdarúgás kínál. Egészen hagyományosan ez a büszke baszk egység Spanyolországot az Európa Ligán képviseli. Amivel Bilbao ismert az a filozófia, hogy alapvetően csak spanyol játékosoknak ad lehetőséget, leginkább baszk származásúaknak.Annál inkább bámulatos, hogyan tud Bilbao a megalomán átléések idejében boldogulni. A másik szempont a nem öregedő Aritz Aduriz gólszerző. Az idei hat gólja ugyan a jelenlegi szezonban nem káprázatos, de még mindig ő a csapat legjobb gólszerzője. És ne felejtsük el a hazai stadiont sem, amelyen Bilbao csak ritkán veszít pontokat, és ebben a szempontban a bajnokságon a legjobbak közé tartozik. Trermészetesen, Bilbao nem csak Aduriz. Például még De Marcose-t, Muniaín-t nebo Raul Garciát szükséges nevezni. A csapat 19 fordulóban 29 pontot szerzett , a gólaránya 24:21. helyre elég 2 pont vesztességgel Villareal után.

Gijon közvetlenül márott van a harcokban a megmentéseért. Míg Bilbaonak 2 pont vesztessége van az Európa Ligába, Gujon-nak 5 pont hátránya az utolsó helyre, amely nem kieső hely. Elsősorban idegenben Gijon játékosai tragikusak. Idegenben még nem győztek, 0-3-7 mérlegük együtt Granadával a legroszabb a versenyben. Kulcsfontosságú játékosa a horvát támadó Duje Čop, de már ez is mutat a káder alacsony minőségére. A csapatban még ott van Amorebieta védő, aki korábban hosszú éveken át Bilbao csapatában játszott és néha a kapitány karszallagát is viselte, mielőtt Angliába ment. Január végén Bilbaoból vendégelni jött Vesga középpályás, aki valószínüleg nam avatkozik a párbajba, de ez is egy jel. A játékosok Bilbaoból Gijonba járnak vendégelni, hogy több lehetőséget kapjanak.

Amikor augusztus végén Gijon stadionján játszották a párbajt,a házigazdák örültek a 2:1 győzelemnek. De most Bilbao formája sokkal jobb, bízok a győzelmében.

A  mi tippünk:Bilbao győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,36

source: www.xsportwetten.com/bet-at-home

Rate the review