Bergamo – Cagliari 30.12.

Labdarúgás, szombat, 2017 December 30, Olaszország, Serie A, 15:00

Cagliari Calciora 920 km út vár Olaszország északi részére, ahol Atleti Azzurri d Italia stadionján a házigazdával, Atalanta Bergamoval találkozik. Nézzük a házigazdát. Ez 18 kör után a táblázatban a 7. helyen van 27 ponttal. Az utolsó körben megszereztek egy szintén értékes skalpot, amikor AC Milanot verték meg idegenben 0:2. Gian Piero Gasperini edző a csapatot kiválóan felkészítette a párbajra és joggal volt kinevezve a múlt év legjobb olasz edzővé. Az 59 éves vezető tavaly Atalanta Bergamot a táblázstban a 4. helyre vezette és ezúttal az Európa Ligába is, ahol áttekintéssel bejutottak a selejtezőkbe. A csapat sikeres és ismét csak egy karnyújtásnyira van a kupáktól. Ehez szüksége van megnyerni ezt a párbajt és nem elveszíteni Samptdoriát a látásköréből, amelynek szintén 27 pontja van. Ehez ideális ellenfele van, amely ellen rendszerint sikeresek tudnak lenni, 11 párbajból Bergamoban 7 nyertek meg és 4 alkalommal döntetlent szereztek. A csapat kiválóan be van indulva és a Serie A-ban már 5 párbajt egymás után nem veszített el.

Cagliari Calcio 18 kör után a 16. helyen van 17 ponttal. A csapat az ellenkezőjét éli át, mint a házigazda, ugyanis azért harcolnak, hogy a Serie A-ban maradjonak. Az egység már 6 párbajban egymás után minden versenyt beleértve, nem volt képes győzni, két pont választja a kiesési zónától. Diego Lopéz edző a játékosait a karácsonyi pihenés után egy következő nehéz párbajra készíti. Bergamoban utoljára a csapat Februárban 2:0 vereséget szenvedett, amikor 1 alkalommal sem nem volt képes a kapura rúgni. Cagliarit elsősorban a hazai párbajok tartják, ahol kemény védelemmel játszanak, idegenben sokkal rosszabbul játszanak. Főként a támadását kellene neki javítani, idegenben ugyanis 9 párbajban csak 6 gólt szereztek.

Bergamo oldalán áll nem csak a csapat minősége, a kölcsönös mérleg, hazai környezet, hanem a nagyobb motiváció is. Azért azt gondolom, hogy Bergamo megerősíti a kiváló formáját Cagliari ellen és otthon győzni fog.

A  mi tippünk: Bergamo győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,50

Bergamo – Cagliari 30.12. 5.00/5 (100.00%) 2 votes