Anglia – Spanyolország 08.09.

Labdarúgás, szombat, 2018 Szeptember 08, UEFA Nemzetek Ligája, 20:45 

Közvetlenül a VB előtt Spanyolország visszavonta Lopetegui edzőt. A csapatot, ahogyan ez később megmutatkozott, a VB-én Hierro vezette. Végül Spanyolország problémákkal megnyerte a csoportját 5 ponttal. Találkoztak Portugáliával, 3:3 döntetlen, Iránnal , 0:1 győzelem, és 2:2 döntetlen Marokkóval. Végül a nyolcaddöntőben fejezték be a versenyt, amikor büntetőrúgásokkal Oroszország küzdte le a csapatot. Spanyolország biztosan gondolkodott jobb elhelyezkedésen, azonban a teljesítményei nem erre mutattak, nem voltak ehez megfelelőek. Mind ehez nem volt jó választás edzőt cserélni közvetlenül egy ilyen verseny előtt. A csapatban ezek után Pique, Silva és Iniesta is befejezték a tevékenységüket. Spanyolország a támadásban Diego Costára támaszkodik, ez jelenleg Atleticoban nagyon sikeres. Persze, nem ő az egyetlen jó minőségű játékos Spanyolország színeiben, Szintén, mint az ellenfele, itt is érvényes, hogy mint poszt, ott világszínvonal. Ha Isco, Asensio, Koke, Busquets, Ramos, vagy a kiváló kapus de Gea nevét említjük, egyszerűen a világ legjobb játékosai közé tartoznak. Bár természetesen nem minden említett játékos fog játszani az alap csapatban ebben a párbajban, minden bizonnyal  mindkét csapat nagyon erős csapatot állít a gyepre, amely célja nem védelem lesz.

Anglia a VB-én szimpatikus teljesítményt mutatott. A csoportjában 6 ponttal végzett a 2. helyen. Az ellenfelei Panama, Tunézia és Belgium voltak, amellyel az egyetlen vesztességet szenvedték, 0:1 vereség formájában. A nyolcaddöntőben büntetőkben Kolumbiát verték meg, a negyedöntőben Svédországot és az elődöntőben hosszabbításban Horvátországtól szenvedtek vereséget. Fiatal csapatuk van, amely éhes a sikerek és a jó eredmények iránt, amelynek azonban van még hol javítani a labdarúgásán.

Nem nagyon hiszek abban, hogy otthon Anglia vereséget szenvedne, azért is egy óvatos fogadásban Anglia győzelmére fogadok döntetlen nélkül.

A  mi tippünk: Anglia győzelme döntetlen nélkül  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,94

 

Anglia – Spanyolország 08.09. 5.00/5 (100.00%) 1 vote