Anglia – Csehország 22.03.

Labdarúgás, péntek, 2019, Március 22, EURO 2020, 20:45 

Csehországra azonnal a selejtező elején egy nagy próba vár, a lehető legnehezebb, ami a csoportjában található. Az A csoportban még Montenegró, Bulgária és Koszovó játszanak. Mivel a csoportból 2 csapat juthat tovább, az esélyei a ceheknek megvannak, ezért harcolni fognak az utolsó lélegzetig. Kérdéses, hogy anemzeti csapat edzője kit állít a gyepre. Említsük csak Krált és Masopustot, ezek megérdemelten kerültek a válogatottba. A csapat utolsó párbajaiban nem volt sok a gól, például Lengyelország ellen csak 1:0 győzelmet szereztek , a Nemzetek Ligáján Szlovákia ellen szintén, amivel megmentették magukat a csoporban. Hozzá kell tenni, hogy most azért a csehek egy elit csapattal állnak szemben, amely az utolsó VB-én az utolsó pillanatokig az érméért harcolt.

Az angol csapat játékosai között nem hiányozhatnak a nevek, mint Kane, Rashford, Pickford, Sterling, Maguirre, Walker, Henderson és mások. Elmúltak azonban azok az idők, amikor az angol válogatottba csak a nagy klubok hozták a játékosait. Tipikus eset például James Tarkowski Burnleyből, Callum Wilson Bournemouthból, Michael Keane Evertonból, vagy az újonc Declan Rice West Hamból, aki az angol meghívó elfogadásával sok embert maga ellen fordított, mivel már egy lábbal az írországi válogatottban volt. A kérdés, hogy hányan a kevésbé híres nevek közül játszanak majd a csehek ellen. Mivel a selejtező első párbajáról lesz szó, Southgate edző nem sok bátorságot talál majd kísérletezni, annál nehezebb lesz a csehek útja az angol kapu felé. Az angolok tartalléka és a védelme azért nem olyan erős, a játékosai formája nem olyan, mint az utolsó VB-én. A kapuban Pickford Evertonból sokszor a lehetetlent is kivédi, de gyakran iskolai hibát követ el.

Ez egy nagyon figyelt mérkőzés lesz, úgy gondolom, hogy a csehek örülhetnek, ha legalább 1 gólt szereznének. Másrészt Anglia ugyan megbírkózott a selejtezőkkel a VB-re és EB-re kiváló módon, de nem lehet azt mondani, hogy az ellenfeleit megsemmisítette volna. Inkább csak a biztosra ment.

A  mi tippünk: Anglia győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,31

 

Anglia – Csehország 22.03. 5.00/5 (100.00%) 1 vote