1.FC Köln – Dortmund 23.08.

Labdarúgás, péntek, 2019, Augusztus 23, Németország, Bundesliga, 20:30

A mai elemzésemre a Bundesliga újoncát választottam az 1. FC Köln házigazda és Dortmund közötti mérkőzést. Köln a legjelentőssebb német foci ligába ismét egy év után érkezik, az első párbaját Wolfsburg stadionján 2:1 vereséggel kezdte. Azelőtt még a DFB Pokal versenyen Wehen ellen, amely a második ligában újonc, 3 gólt kapott, és végül csak a szabadrúgásokkal tudott tovább jutni. Dortmund a múlt szezonban nagyon jól indult, sokáig úgy nézett ki, hogy München 7 évi ralkodása után végre valaki más emneli a Kupát a feje fölé, de végül ez 2 pont hiányával elúszott nekik. Az idei liga kezdetével a dortmundi játékosok megbírkóztak, otthon magas 5:1 győzelmet szereztek Augsburg ellen, aki a Bundesliga rendszeres résztvevője hosszú éveken át. És ebben a meccsben sokkal több gól is eshetett volna, Dortmund már a 3. perctől fogva vezetésben volt. Úgy néz ki, hogy az idén Dortmund kádere nagyon veszélyes lehet.

Ha Dortmund ismét a bajnoki cémért szertne harcolni Münchennel, akkor a szezon végéig elveszíthet néhány pontot idegenben, de olyan ellenfeleknél, mint Lipcse, vagy Gladbach, de nem Köln stadiionján. Marco Reus már egészséges, ami a csapat kreativitása miatt nagyon jó, mellette találjuk az egyik legnagyobb tavalyi felfedezést, a 19 éves Jadon Sanchot, aki 36 párbajban 12 gólt szerzett, majd Eden Hazard testvérét T. Hazardot, aki Gladbachban 33 párbajban 10 gólt szerzett és a 24 éves Alcater, aki már talán rendszeresen fog a gyepre lépni. Dortmund a baráti találkozókkal együtt már egymás után 10 győzelmet szerzett, és úgy gondolom, hogy köln ezt nem tudja majd megszakítani. Említésre méltó még egy eredményt publikálni, ez Augusztus elején volt a német Szuper Kupa versenyen, amikor Dortmund a gigáns Müncheni csapatot 2:0 eredménnyel verte meg. Ez már valamiről tanúskodik.

Bár Dortmund győzelmére a bukmékerek nem túl magas oddsokat írtak, nem számít, még mndig megéri fogadni egy ilyen eseményre, amikor majdnem hogy csak biztos a győztes.

A  mi tippünk: Dortmund győzelme – a legjobb oddsok a Betclic fogadóirodánál 1,45

 

1.FC Köln – Dortmund 23.08. 5.00/5 (100.00%) 1 vote