Wolfsberger-Salzburg 22.7.

Labdarúgás,szombat, 2017 Július 22, Ausztria, Tipico Bundesliga, 18:30

A hétvégén kezdődik az ausztriai Bundesliga labdarúgó bajnokság, amelyben Wolfsberg találkozik otthon Salzburggal. Salzburg a tavalyi szezonban ismét elégé egyértelműen  szerezte meg a 2016/17 bajnoki címet. Ez már az utolsó évek osztrák gyakorlattsága. A klub, amely bőven támaogatva van a Red Bull céggel, egyértelműen a legjbb pénzügyi feltételekkel dolgozik Ausztriában és hagyományosan sokkal nagyobb kihívás számára bejutni az európai kupákra, miint a siker az osztrák bajnokságon. Ami az átlépéseket illeti, akkor ezek Salzburgban inkább a vendéglések alapján vannak valósítva, sok játékosuk távozik vendégjátékosnak, de ezekből Salzburg úgy döntött, hogy beépíti az alapcsapatba, ha visszatérnek. Ez például Gulbrandsen, vagy Dabbura esete, Riedből érkezett Honsk, TSV München 1860-ból Pograncic, Mattesburgból Farkas. Már Februárban salzburgot elhagyta Jonathan Soriano góllövő, aki a kihívások után utzott Kínába, mégis ennek ellenére Salzburg ebben, de a többi párbajokban is a favorit lesz az osztrák bajnokságon.

Wolfsberg ugyanis tavaly csak hét ponttal a kiesés előtt végzett,és ez igazán nem olyan sok. Mllesleg, Ausztriában érvényes, hogy Salzburg után a legjobbak a bécsi klubok – Ausztria, rapid, esetleg Sturm Graz, és az utolsó időkben Altach is, ezek után már csak következik az átlag, vagy átlagon aluliak. Sőt, Wolfsberger még az új szezon előtt gyengítette a csapatot. Távozott Hellquist, Ausztriába érkezett Wolfsberger legjobb gólszerzője vendégeskedésből Prosenik, befejeződött a szerződése Standfestovnak, Tschernegg távozott St. Gallenba.És az erősítések? Csak Gschweidl támdó a második ligából. Nehezen megmondani, hogyminek hála kellene javulni ennek a csapatnak a múlt szezonhoz képest.

Ennek a mérkőzésnek z outsaidere tavaly csak a szolíd hazai teljesítmenyeinek hála mentette meg magát a versenyben. Erre vigyázni kell, de viszont salzburg egy olyan tapasztalt csapat a jó minőségű  játéoksok egész sorával, úgy hogy ennek nem szabadna problémánk lenni. És az aránylag szép szorzóval ezt megéri egy kicsit kockáztatni. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Slzburg  győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,57

Wolfsberger-Salzburg 22.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote