Vorskla Poltava – Shakhtar Donetsk 18.7.

Labdarúgás,kedd, 2017 Július 18, Ukrajna, Pari-Match League, 18:00

A foci versenyek szerte Európában lassan beindulnak, elkezdődött már az ukrán bajnokság is, ma az első körben találkoznak Vorskla Poltava  és Shakhtar Donetsk. Az ukrán ligán Shakhtar Donetsk és Dinamo Kijev érnek valamit mint a minőégben, úgy a pénzugyekben is, ami a foci klubokat illeti. Ez a probléma hosszú távú. Itt-ott ugyan más csapatok is egy kicsit felledültek, például Dnetropetrovsk, Lvov, vagy Charkov, jelenleg még uhansk igyekezik, de mindez hiábavaló, mivel a két említett gigáns egészen máshol van, mint a többiek. Shakhtar az idei szezonban védeni fogja a jó eredményeit, annak ellenére, hogy a helyzet Donbasz területén még mindig nyugtalan. A csapat nem játszik a Bajnokok Ligájába.A portugál edző Fonseca, úgy, mint az elődje Mircea Lucescu, a dél-amerikai ügyes fiúkra tette a tétet együtt az ukrán sztárokkal, ahová Darijo Srnát is lehet bátran sorolni. A csapatban semmi lényeges nem változott, csak Odessábólt érkezett Chocholava, aki együtt játszik majd a többiekkel, mint  Pyatov, Ismaily, Malyshev, Kucher, Rakytskyi, Srna, Bernard, Fred, Kovalenko, Marlos, Stepanenko, Dentinho, Taison vagy Ferreyra.

Ennek a csapatnak Poltava nem is lehet a konkurrense, a csapat minősége és az eredményei is átlagosak. Tavaly a 7. helyen végeztek, azelőtt kétszer az ötödik helyen. Azért egy olyan csapatról van szó, amely az ellenfelét azért meg tudja kínozni. A csapat legjobb gólszerzője a múlt szezonban Dmytro Chljobas visszatért Dinamo Kijev-be. Helyettesíteni kettenis jöttek, Kadamyan és Kulač Luhansk csapatából. A csapat nagy része hazai játékosokból áll össze. Shakhtar Poltavába engedte vendégelni a fiatal Matvijenkot, de kérdés, hogy gyepre lép, vagy nem, mert a volt csapattársai  ellen kellene neki játszani, ez talán nem következik be.

Shakhtar tudja, hogy mindenki győzelmet vár ebben a párbajban, Poltavának pedig nincs mit veszíteni. Hasonló párbajok a szezon elején csalókák szoktak lenni. De azt hiszem, hogy ezúttal nem kell aggódni, a győzelem a vendégek kezébe lesz.

A  mi tippünk: Shakhtar Donetsk  győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,30

Rate the review