Southampton-Arsenal 10.5.

Labdarúgás, szerda, 2017 Május 10, Anglia, Premier League, 20:45

Angliában a Premier League lassan a végére jár, még a 26. forduló párbajait játszák a hét közepén, amikor Southampton találkozik Arsenallal. Southampton a táblázatban a 10. helyen áll 34 lejátszott mérkőzés után 42 ponttal. A 7. Evertonra, amely az utolsó csapat, amely bejut a jövő évi selejtezőbe az Európa Ligáért 16 pontot veszít. Bár a házigazdára még 4 párbaj vár, amelyben elméletileg 12 pontot szerezhetnének, már biztos, hogy jövőre nem indulnak az európa kupákban. A kiesés sem nem fenyegeti a házigazdát, akkor az idei szezon számukra már be is fejeződhetne.  A motiváció jól játszani tehát nagyon alacsony. Ugyan megverni Arsenalt magában nagy motiváció lehetne, de nem vagyok benne biztos, hogy a házigazda kádere olyan jó minőségű, hogy ezt megpróbálhatná. A St. Marys stadionon a házigazdák mérlege 16 párbajból 6 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség 17:18 gólaránnyal, ami a hazai párbajok táblázatában csak a 17. helyre elég. Tehát nem állítható, hogy a házigazdák verhetetlenek a hazai pályán.

Arsenalnak pedig nagyon nagy szüksége van a győzelemre. Nem beszélünk a vendégek motivációjáról, mert azok egészen biztosan jövőre be akarnak jutni a Bajnokok Ligájába. Ha ez nem sikerülne, akkor 17 év után hiányoznának a legrangosabb labdarúgó versenyen. Eddig Arsenal a 6. helyen van és a 4. helyre, amely biztosítja a selejtezőt, 6 pont hiánya van. De a 4. Manchester Cityvel ellentétben 1 párbajjal kevesebbet játszottak le. Ha Arsenal még Stokere és Evertonra talál rá, akkor okvetlen szükséges teljes pontszámot szerezni ezekben a párbajopkban és csak várakozni az ellenfelek habozására, akik a táblázatban megelőzték a csapatot.

A két csapat kölcsönös párbajait Arsenal uralja, eddig 37 alkalommal találkoztak és Southampton csak 7 párbajt nyert meg, 10 alkalommal döntetlen volt az eredmény és 20 alkalommal Arsenal győzött. A szezon vége még érdekes lesz Angliában, de szerdán a vendégek fognak nyerni.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 2,10

Rate the review