RB Leipzig-FC Sevilla 29.7.

Labdarúgás, szombat, 2017  Július 29, Emirates Cup 2017, 15:00

Leipzig csapatából eddig csak a támadó Selke távozott,aki ugyan 4 gólt adott tavaly, de nem tartozott az alapcsapathoz, cca 400 percet töltött a gyepen. Semki kulcsfontosságú nem távozott a csapatból. Leipzig tavaly a bundesligában a 2. helyet foglalta el, és ez biztos nem véletlen. A támadó erő a csapatban jó minőségű, az együttműködés is a játékosok között tisztességes szinten van. A csapat tudatában van az erejével és ehez igazodik a hozzáállásuk is. A nyáron egy kicsit áttisztították a csapatot, a klubot néhány játékos elhagyta, de ezek csak keveset játszottak. És ismét ígéretes fiatalokat vettek a klubhoz. Például a nagy remény PSG csapatából Augustin, aki itt jó fényben mutatkozhatna. A támadásba Bruma Galatasarayból, aki mögött egy kiváló szezon áll, Salzburgból pedig Leimer, aki húzni szokta a csapatját, a kapuba Bernből Mvogo, és még 2-3 saját fiatal játékos.  Leipzig két győztes párbajt játszott, Meuselwitz ellen 6:0, Konyaspor ellen 1:0.

Sevillát már hagyományosan elhagyták a támaszai, a nyáron Vitolo, Iborra, Mariano, Rami és még akiknek befejeződött a vendégeskedés Nasri, Kranevitter, Vietto, Jovetič. Sevilla így szép pénzhez jutott, ezt azonnal befektette az erősítésekbe, a támadásba érkezett Samptoriából Muriel, a Premier League-ben nem volt nagyon hasznos Nolito, aki korábban kitűnően játszott Celta Vigo-ban, Banega érkezett Interből, aki így egy év után érkezett vissza Sevillába. A mexikói ligából Guido Pizzaro, Lille-ből Corchia. Sevilla két párbajt játszott a turnén Jappánban, ahol Osaka ellen 3:1 győzelmet aratott, de Kashimával 0:2 vereséget szenvedett. Az alapban a feljebb nevezett erősítések voltak, de a teljesítményük nem volt káprázatos. De Sevilla helyében nincs hely pánikra, még van idő mindent helyre hozni, bár azt gondolom, hogy az idei csapat gyengébb lesz, mint a tavalyi. A gond azzal van, hogy eltart egy ideig úgy együttműködni, ahogyan kellene egy ilyen csapatnak.

Nem tudom, hogy a bukmékerek miért jelölték RB Leipzig csapatát outsidernek, lehetséges, hogy a párbaj kezdetéig még ez megváltozik, ezért javaslatos most fogadni , míg a szorzók kedvezőek.

A  mi tippünk: RB Leipzig  győzelme – a legjobb oddsok a Бет 365 fogadóirodánál 2,88

Rate the review