Németország-Spanyolország 30.6.

Labdarúgás, péntek, 2017  Június 30, Euro U21, 20:45

Itt az U21 EB döntője, amelyben végül Németország találkozik Spanyolországgal pénteken este. Kezdjük Németországgal, aki ugyan Lengyelországba  mint döntős érkezett, és mivel eljutott idáig, a feladatot teljesítette, mégis csak a sérülések miatt és a részvétele miatt a Konföderációs Kupán nem küldték a legjobb legénységét erre a versenyre. Azt hiszem, hogy 7, vagy 8 srác, aki ebben a korcsoportbaan van, Oroszországba képviseli a hazáját a Konföderációs Kupán, ezekhez kell számolni a sérült Sanét, ez nagy hiány számukra, és azt lehet mondani, hogy a németek botladozva jutottak el a döntőig. Kikaptak a furcsa meccsben Olaszország ellen, ezután képesek voltak átmenni az elődöntőben Anglián keresztül a büntetőkkel, Németország 1:2 arányt javítgatott. Nem állítható, hogy Selke, Meyer, Toljan és társai habozás nélkül úsztak volna át a versenyen. Viszonylagos békében csak Csehországot és Dániát haladták túl.

Spanyolország a verseny elején Macedonia ellen 5:0 hurrikánt indított el, és előrejelezte, hogy a legnagyobb favorit gyeplőjét csak úgy nem engedi el a kezéből. Ellentétben Németországgal Spanyolország rendelkezésére álltak a már kész sztárok európai méretben – Asensio, Sandro Ramírez, Saúl Ňíguez, aki már aligha veszíti el a legjobb gólszerző címét ezen a versenyen, Bellerín, Vallejo, Deulofeu, Denis Suárez, vagy dani Ceballos. Egyszerűen mint játékos, úgy fogalom. Beszélhetünk arról is, hogy Olaszország, Anglia, vagy Németország csapatai kiválóak voltak, de a spanyolok egy szinttel magasabban vannak. De ami lényegesebb, a spanyolokból érezni az éhséget a siker után. Ki akarják javítani, hogy nem jutottak be  a legutóbbi bajnokságra Csehországban, ez nyilvánvaló.

Mivel ez egy döntő, nagyon sok múlik az első gólon, ha egyáltalán lesz valami gól. De a védelmek ebben a korcsoportban nem szoktak olyan szilárdak lenni. Remélem a spanyolok győzni fognak, jobban kívánom ezt nekik, mint a németeknek.

A  mi tippünk: Spanyolország  győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,80

Rate the review